Hirdetés

Xbox One - nemsokára általános lesz az 1080p

|

Bár teljesítmény terén az Xbox One-t egyelőre lekörözi a Sony konzolja, a Microsoftnál úgy gondolják, rengeteg potenciál van még az új generációs Xboxban.

Hirdetés

Nagyon kevés multiplatform cím hozza ugyanazt a felbontást és fps számot a Microsoft új konzolján, amit a PlayStation 4 esetében szinte természetesnek veszünk. A rajongók részéről sok támadás érte a céget emiatt, a vezetőség azonban higgadtan kezeli a témát. Szerintük a következő években az Xbox One-ból is ki lehet majd hozni ennél jóval többet is, csak időt kell adni a fejlesztőknek.

Boyd Multerer, az Xbox fejlesztési igazgatója egy interjúban elmondta, szinte teljesen biztos abban, hogy a saját konzoljuk is magabiztosan hozza majd a natív 1080p-s felbontást, ha a stúdiók jobban megbarátkoznak a konzolba épített GPU-val és ESRAM-mal.
 

„A hardver már végleges, csak a fejlesztőknek kell megtanulni alkalmazkodni hozzá. Rengeteg kihasználatlan potenciál rejlik a konzolban, és ha ezt elkezdik kihasználni, rengeteg pluszt tudnak még kihozni az Xbox One-ból" - mondta Multerer. "Fontos különbséget tenni a pixelek mennyisége és minősége közt, de hogy melyik irányba billen majd a mérleg nyelve, egyelőre nem tudni. Ha a fejlesztőknek sikerül az új motorokat hozzáigazítani az Xbox One GPU-jának architektúrájához, a stúdió összes jövőbeli játéka profitál majd belőle" - tette hozzá.

Ti mit gondoltok, utoléri majd az Xbox One a PlayStation 4-et?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)