Hirdetés

Virginia-i tragédia - események a világból

|

Folynak a nyomozások, hogy fényt derítsenek a hétfői mészárlás okaira. Rengeteg spekuláció bukkant fel azóta a médiában, melyek között több a videojátékokat célozza meg. A témával foglalkozó Washington Post egyik online cikkében párhuzamot vontak a gyilkos Counter Strike-os múltja és a hétfői tragédia között, azonban késöbb eltávolították a cikk erre vonatkozó sorait.

Hirdetés

David Cho, a Washington Post egyik szerkesztője szerint Hui ugyan gyakran játszott a Counter Strike-al középiskolai évei során, de nem hozható kapcsolatba a hétfői események elkövetésével. Elmondása szerint beszélgetett a virginia-i egyetem CS játékosaival, ám azok nem hallottak korábban Hui-ról. A fiatalember egyik Counter Strike bajnokságon sem jelent meg, amit az egyetem területén szerveztek. Csoporttásai szerint Hui sok időt töltött a gép előtt ülve, de csak írással foglalkozott, játékokkal nem. Az új információk tekintetében úgy döntöttek a szerkesztők, eltávolítják tévesnek bizonyult feltételezéseiket az online cikkből.

Időközben egy boston-i főiskolást letartóztatott a rendőrség, mert a virginia-i eseményekre utalva megfenyegette ex-barátnőjét. Andrew Rosenblum, a GameLife műsorvezetője e-mailben tudatta a lányt szándékáról. Rosenblum fiatal kora óta megszállottja a videojátékoknak, azonban egyik műsorvezető társa sem tudná elképzelni róla, hogy a hétfői szörnyűségekhez hasonlót elkövessen. "Bárki aki ismeri Andrew-t tudja, hogy soha nem tenne ilyet. Egyértelműen figyelemfelhívásnak szánta amit tett..." - nyilatkozta egyik kollegája.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)