Hirdetés

Versenyjogi per az Apple ellen

|

A Microsoft-per befejeztével szakértők szerint az EU az Apple ellen fordul,az iTunes zenei bolt miatt vizsgálja a céget.

Hirdetés

Habár az EU tisztviselői igyekeznek csillapítani azon aggályokat, melyek szerint Microsoft-per precedenst teremthet, az EU versenyjogi hivatalának intézkedései mást sugallnak. A szabályozói testület most az Apple felé fordult, konkrétan azt nehezményezi, hogy a felhasználók csak az adott országra érvényes iTunes szoftver változata segítségével vásárolhatnak az online zeneboltban az adott országban, illetve az is szemet szúrt, hogy az árak nem egységesek, hanem országonként változnak. Az EU nemcsak az Apple-t hanem négy zenekiadó társát (EMI, Sony BMG, Warner Music Group és Universal Music) is meghallgatja szeptember 19-én Brüsszelben, a kihallgatás két napig tart.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)