Hirdetés

Végre kiderült, mennyit fizet a Sony, hogy felkerüljön egy játék a PS Plusba

|

Legalábbis egy játék esetében kiderült, és a Microsofttól is érkezett egy érdekes szám.

Hirdetés

A Sony 3,5 millió dollárt fizetett az Ark: Survival Evolved nevű népszerű online túlélőjáték fejlesztőinek, hogy egy hónapra ingyenesen játszható legyen a PlayStation Plus előfizetőinek. Ezt Ethan Gach, a Kotaku újságírója szúrta ki, miután a játék fejlesztőcsapata, a Studio Wildcard tulajdonosa jelentette az összeget az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének. 

Ez azért fontos, mert a vállalatok szinte sosem hozzák nyilvánosságra, mennyit fizetnek a stúdióknak azért, hogy egy-egy címet felvehessenek kínálatukba. Igaz, ez az összeg nem reprezentatív, hiszen nem arról van szó, hogy az előfizetők korlátlanul játszhatnak az Arkkal; az ajánlat csupán egy hónapig, 2022 március 1. és április 4. között élt.

Hirdetés

Az azonban sokat elmond, hogy Gach ugyanitt megtudta: a Microsoft csak azért fizetett 2,5 milliót, hogy idén még fél évig fent legyen az Xbox Games Pass kínálatában ugyanez a játék.

Az Ark már 2019 elején felkerült a platformra, ám a megállapodás csak két évre szólt; ezt hosszabbították most meg ennyiért idén nyárig.

Érdekes még, hogy a Microsoft "csak" 2,3 milliót fizetett ugyanennek a cégnek azért, hogy már a 2023-as megjelenés napján játszható legyen az Ark 2, amelynek Vin Diesel az egyik producere és szereplője.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)