Hirdetés

Újabb népszerű Nintendo emulátorok szálltak sírba

|

Nem a Yuzu az egyetlen emulációs megoldás, aminek kénytelen búcsút inteni a közönség.

Hirdetés

Mostanság nem él át vidám napokat az emulátoros közösség, nemrég ugyanis hivatalossá vált, hogy a Nintendo közbelépése miatt a végéhez ért az egyik legjobb és legnépszerűbb Switch emulátor, a Yuzu és a 3DS címekre kifejlesztett Citra pályafutása, ami még azzal együtt is szomorú hír, hogy nyílt forráskódú, vagyis mások által még folytatható projektekről van szó.

Végül pedig úgy alakult, hogy nem csak a Yuzunak és a Citrának kell búcsút intenünk, most ugyanis két másik közkedvelt Nintendo emulátor is lehúzza a rolót, ám ebből a sztoriból kivételesen kimaradnak a japán vállalat ügyvédei.

Egész pontosan Pizza Boy márkanév alatt futó androidos alkalmazásokról van szó, amelyek az 1998-ban megjelent Game Boy Color (Pizza Boy GBC) és a 2001-ben debütált Game Boy Advance (Pizza Boy GBA) játékait tették kompatibilissé a Google mobil operációs rendszerével. Az emulátorok támogatásának végét maga a fejlesztő, Davide Berra jelentette be a Discordon.

Hirdetés

A Pizza Boynak szentelt Discord-szerveren közzétett poszt alapján Berra nem jogi problémák, hanem a magánélete miatt szántotta be a projektet, mivel szeretne több időt tölteni a családjával. Ennek megfelelően az emulátorokat azonnali hatállyal eltávolította a Play Áruházból, és mivel ez egy zárt forráskódú projekt volt, más sem veheti át a munkát.

A fejlesztő ugyanakkor mindenkinek köszönetet mondott az elmúlt években nyújtott támogatásért, ami az elmondása szerint sok inspirációval szolgált számára. Ami pedig a közösséget illeti, az androidos publikum így sem marad emulátorok nélkül, hiszen az olyan népszerű megoldások továbbra is elérhetők, mint a RetroArch, a JohnGBAC  vagy a Dolphin.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)