Hirdetés

Tom Clancy's The Division - az ételnek és italnak fontos szerepe van

|

A Ubisoft Massive két vezető fejlesztője egy videóinterjú keretein belül mesélt néhány dolgot a készülő játékról, ahol sok új részletet is megosztottak.

Hirdetés

Alex Rydby és Mathias Karlson mindketten a játék tervezéséért felelősek, így végre nem csak technikai aspektusból, a Snowdrop grafikus motor teljesítményét elemezve hallhattunk a Ubisoft készülő RPG-jéről, hanem magába a világba és az abban zajló történésekbe is bepillantást nyerhettünk.

A dizájnerek elmondták, hogy a Tom Clancy's The Division nem egy posztapokaliptikus világban, hanem egy épp hanyatló társadalom korában játszódik, a napjainkban természetesnek tekintett iható víz és élelem ritka lesz, mint a fehér holló. A karakterek életben maradásához nem lesz szükséges folyamatosan pótolnunk az elégetett kalóriákat, de pár konzervbabbal és ásványvízzel jó cseréket csinálhatunk majd.
 

Az eddigi képeken szinte csak havas utcákat láttunk, és a dizájnerek most is ügyesen kikerülték a „lesznek-e változó évszakok a játékban" kérdést. Az éjszakák és nappalok váltakozása fontos része lesz a játéknak, hiszen az élmény elsősorban a világ és a felderítés szépségéből fakad majd. A készítők azon dolgoznak, hogy New York még ilyenkor is gyönyörű városát minél behatóbban megismerhessük, így rengeteg épületbe lesz lehetőségünk bejutni, illetve nagy hangsúlyt kap a város vertikális kiterjedése is - bőszen használjuk majd a toronyházak tetejét is.

A játék elején is számos kütyü áll rendelkezésünkre, amelyek megkönnyítik majd az életünket, egyre növelik lehetőségeinket. Lehetőségünk lesz különböző cuccokat összegyűjteni, melyeknek a kereskedelemben, valamint a karakterünk megerősítésében szerepe lehet. Nem válogathatunk azonban szabadon az eszközök között, nem áll minden a rendelkezésünkre a kezdetekkor. A saját játékstílusunk kialakítása és az ahhoz szükséges eszközök beszerzése nem lesz egyszerű feladat, nem igazán számolhatunk például kifogyhatatlan lőszermennyiséggel.
 

Hogy lesz-e lehetőségünk kocsikkal csapatni a belvárosban, egyelőre szintén nem került megerősítésre, de nem érdemes erre számítani. A készítők elég erőteljesen utaltak arra, hogy amikor az üzemanyag az ivóvíz és étel előállításhoz vagy a szobánk felfűtéséhez kell, akkor valószínűleg nem fogjuk arra használni, hogy ne kelljen lesétálnunk öt utcát.
 

Az egyik legfontosabb dolog amelyet tökéletesíteni szeretnének, az a csapaton belüli kommunikáció. A játékban nagy szerepe lesz majd annak, hogy tökéletesen el tudjuk magyarázni társainknak, mi is történt, vagy merre lenne érdemes tovább indulni, így aki szeretné beleásni magát a The Division ügynökeinek életébe, az szedjen magára egy kis angoltudást. Természetesen lehetőségünk lesz a tértképen különböző pontokat megjelölni, amelyekkel segíthetjük csapatunkat a tájékozódásban.

A számunkra fontos NPC-kről és egyéb fellelhető karakterekről, illetve az azokkal történő interakciókról egyelőre nem igazán akartak semmit elárulni a srácok, nehogy tönkretegyék az élményt. Ezeket a kapcsolatokat magunknak kell majd kiépítenünk, és mi már alig várjuk, hogy fejest ugorhassunk a széthulló New York betondzsungelébe.

A Tom Clancy's The Division PlayStation 4 és Xbox One mellett PC-re is megjelenik. Ti várjátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)