Hirdetés

Többet fizet az új PlayStation Plusért, aki kedvezményes előfizetésről vált

|

Rossz hírünk van, ha kedvezményesen vásárolt előfizetéssel szemezgetsz a megújult PS Plusszal, a Sony a jelek szerint minden fillérért lehajol.

Hirdetés

Márciusban robbant a bejelentés, mely szerint a PlayStation Plus megújításával a Sony is útjára indítja a saját Game Pass-riválisát, az előfizetett csomagtól függően több száz játékhoz biztosítva hozzáférést.

Az egyes konstrukciók magyar árait és az elérhető címek listáját már korábban bemutattuk, időközben pedig az is hivatalossá vált, hogy a Sony nem engedi, hogy a jelenlegi olcsóbb PS Plus feltöltőkártyákkal betárazva készüljünk az átállásra. E korlátozás jogosságát még nehéz volt vitatni, a cég legújabb húzása azonban sokaknál kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

Hazánkban csak június 22-én indul el a megreformált PS Plus, egyes ázsiai piacokon viszont már rávethették magukat a játékosok, akik egy meglehetősen fukar eljárásról számoltak be. A Redditen és a Reseterán is olvasható leírások alapján ugyanis azokon, akik kedvezményesen fizettek elő a régi PS Plus szolgáltatásra, az új csomagokra való átálláskor bevasalják az árleszállításból fakadó különbséget is.

A jelenlegi PS Plus-előfizetők alapból a PS Plus Essential csomagba kerülnek az átálláskor, ez viszont még nem tartalmazza a Game Pass-szerű játékkatalógust, így némi felárért upgrade-elhetünk a PS Plus Extra, vagy Premium jogosultságokra. Azok viszont, akik egy korábbi akció keretében mondjuk az évi 60 dollár helyett 30 dollárért tettek szert a régi PS Plus-előfizetésükre, a szokásos extra díj mellett most kénytelenek megtéríteni a 30 dolláros kiesést is.

Kétségtelenül nem ez a Sony eddigi legszimpatikusabb húzása, a váltás ráadásul csak az egész előfizetésre vonatkozhat, így aki több évre előre bebiztosította magát, annak a váltáskor már komoly összeget kell kicsengetnie, ha élvezni akarja az Extra és Premium tierek előnyeit. Cikkünk írásáig nem érkezett hivatalos reakció az ügyre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)