Hirdetés

Egymillió dollárt meghaladó összeggel oldott kereket egy NFT Minecraft szerver fejlesztőcsapata

|

Nagyjából egy nappal az NFT-k értékesítését követően leállt a szerver, a honlap és a kapcsolódó Discord szerver működése is.

Hirdetés

Érdekes projektként indult a Blockverse Minecraft szerver, amely a fejlesztőcsapat leírása alapján soha nem látott Minecraft-élményt kínált, ami során PvP meccsekkel lehetett Ethereum NFT-ket szerezni. A szerver indulásakor 10 ezer NFT volt elérhető, mindegyik 0,05 ETH vagyis körülbelül 124 dollár értékben.

Az NFT-ket az indulást követő 8 percben felvásárolták, azonban kicsit később a projektért felelős csapat teljesen eltűnt. Leállt a szerver, törlésre került a weboldal és a Discord szerver, illetve teljesen elérhetetlenekké váltak a fejlesztők, akik 500 ETH azaz nagyjából 1,2 millió dolláros profitra tettek szert a Blockverse indításával.

Hirdetés

Az NFT Ethics kutatásai alapján az NFT-khez kapcsolódó másodlagos eladás során 792 ETH-t forgattak az illetékesek, ebből pedig az eredeti 10 ezer NFT tulajdonosa, illetve a Blockverse fejlesztői is profitáltak.

Nem meglepő módon rengetegen panaszkodtak a csalást illetően, három nap teljes rádiócsöndet követően pedig a fejlesztők Twitteren jelentkeztek egy bocsánatkérésnek szánt üzenettel. Elmondásuk szerint az indulást követően több technikai probléma is akadt, illetve megijedtek a beáradó panaszoktól, így inkább töröltek minden kapcsolódó fórumot és leállították a szervert. A közlemény szerint a csapatnak megvannak a jövőbeli tervei és szeretnék folytatni a munkát, de egyelőre ez még nem történt meg.

A közösség továbbra is szkeptikus, ugyanis a befektetett ETH-összeget a fejlesztők nem térítették vissza, és nem utal semmilyen konkrét jel arra, hogy ténylegesen újraindítanák a szervert.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)