Hirdetés

The Witcher 2 - 4,5 millió kalózpéldány forog közkézen

|

Ezt állítja a CD Project, akiknél hitelesebb forrás kevés létezhet a témában.

Hirdetés

A játék lengyel kiadója, a CD Project szerint a The Witcher 2: Assassins of Kings jóval nagyobb számban lett lekalózkodva, mint amire bárki számított volna. 

Marcin Iwinski, a CD Project igazgatója egy PC Gamernek adott interjúban elmondta, hgoy a különböző illegális oldalak ismeretében elkészített kalkulációk szerint a játékból 4,5 millió kalóz-példány található a világban. Mivel nemrégiben lépték át az egymilliós legális eladásokat, így az egy igazi kópiára jutó 4,5 - 5 kalózmásolat "nem is olyan rossz arány" - legalábbis Marcin Iwinski szerint. 

"A valóság ennél sokkal rosszabb lehet" - tette azért hozzá Marcin Iwinski, és elárulta, hogy ettől függetlenül a CD Project nem tervez bonyolult másolásvédelmeket. A megoldást abban látják, hogy megfelelő hozzáadott tartalmakkal illetve felvilágosítással kellene a játékosokat motiválni a vásárlásra. 

"Nagy értéket kezdtünk kínálni a termékünkkel - például tovább lehet polírozni a játékot gyüjtőknek szánt tárgyakkal, 'így készült" DVD-kkel, könyvekkel, végigjátszásokkal stb."- mondta - "mindez azzal, hogy egy sokáig tartó procedúra keretében elkezdtük tanítani a helyi játékosokat arra, hogy miért is éri meg jobban megvásárolni az eredetit úgy néz ki működött és bejött. Ma pedig van egy elfogadhatóan egészséges játékpiacunk" - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)