Hirdetés

Szervezett adathalászat

|

Az eBay elemzései szerint az adathalászat egyre szervezettebb, és szerepet kapnak benne a Linux-alapú rendszerek.

Hirdetés

Az eBay nemrég egy mélyreható biztonsági elemzést végzett a különböző internetes fenyegetettségekkel kapcsolatban. Dave Cullinane, az eBay biztonsági vezetője e vizsgálatokról árult el néhány érdekességet, miközben két fontos tendenciára is rávilágított. Ezek közül az egyik, hogy az adathalászat (phishing) napjainkban már szervezett keretek között zajlik, míg a másik, hogy a támadók a tevékenységük során előszeretettel használják ki a Linux operációs rendszerekben rejlő lehetőségeket.

 

Cullinane körülbelül egy évvel ezelőtt már kijelentette, hogy az adathalászat szervezett bűnözési formává fog válni. A szakember jóslata beigazolódni látszik, hiszen az adathalászok és a kártékony programok készítői között egyre szorosabb együttműködés alakul ki. Ennek eredményeként a kártevők és a különböző phishing támadások egyre nehezebben azonosíthatók. Mindezek mellett az adathalászat folyamatosan finomodó trükkök révén fenyegeti a felhasználókat. Különösen igaz ez a sokszor roppant módon megtévesztő, elektronikus levelek révén végrehajtott támadásokra.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)