Hirdetés

Több mint 170 játék került eltávolításra a Steamről

|

A Valve kegyetlenül lecsapott azokra a fejlesztőkre, akik sokszor ugyanazokat az elemeket felhasználva árasztották el olcsó, minősíthetetlen címekkel a Steam adatbázisát.

Hirdetés

Nem volt éppen eseménytelen a Steam legutóbbi hónapja, hiszen ha éppen nem arról számolt be vele kapcsolatban a világháló, hogy a PlayerUnknown's Battlegroundsot másfél millióan pörgetik egyszerre, akkor a "PewDiePie-botrányt" megsínylett Firewatch indokolatlan negatív értékelései kerültek előtérbe.  Legalábbis a legújabb szenzációig. 

Hirdetés

A Valve ugyanis most 173 játékot távolított el a Steamről, mindet a silány címeket futószalagon gyártó csapat, a több névvel és fiókkal is futott Silicon Echo Studio (aka Zonitron Productions) birtokolta. Hogy mennyire teleszemetelték a virtuális piacteret a vacakjaikkal, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Silicon Echo az elmúlt két hónap alatt 86 (!) darab játékot tett elérhetővé az áruházban, amelyek nagyrésze a Unity játékfejlesztő platform ingyenes elemeiből készült. A cég bevételei ráadásul nem csupán ebből származtak, hanem a Steam kártyák és különböző bundle-ök eladásából is.

Akik már bezsebeltek valamilyen filléres címet az említett stúdióktól azoknak sem érdemes csüggednie, ugyanis a Valve biztosította őket róla, hogy továbbra is gondtalanul játszhatnak a megvásárolt termékekkel, csak éppen búcsút mondhatnak a kártyáknak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)