Hirdetés

A fejlesztők szívesen elkészítenék a StarCraft 3-at

|

Szerintük arra lenne szükség, hogy rajongók éreztessék a Blizzarddal, hogy lenne igény a játékra.

Hirdetés

Az RTS-ek kora már bőven túl van a zenitjén, alig-alig jelennek meg új címek a műfajban, és a klasszikus sorozatokhoz is inkább csak felújításokat kalapálnak. Ezt a hanyatlást a jelek szerint nem csak a zsáner szerelmesei, de a fejlesztők is nehezményezik kicsit. A Blizzconon nyilatkoztak a StarCraft II fejlesztői, aki elmondásuk szerint nagyon szívesen dolgoznának a franchise harmadik részén, ha a Blizzard zöld utat adna a projektnek. 

Hirdetés

Persze a StarCraft II még most is népes játékosbázissal rendelkezik, ráadásul egyre többen néznek vissza a kooperatív módba azok közül, akik a sztori után vágynak még valami kihívásra, de nem kenyerük a kompetitív versengés. Ettől függetlenül már jó pár év eltelt a Legacy of the Void megjelenése óta, így felmerül a kérdés, hogy várhatunk-e valamit a jövőben a szériától? A Blizzconon kapták el az alkotókat pár kérdés erejéig, Tim Morton - aki produkciós rendezőként dolgozik a második részen - pedig így válaszolt:

"A legjobb mód, hogy kitaláljuk, hogy merre tart a széria az, hogy figyelünk a játékosokra. Tehát úgy gondolom, hogy ha igény van még több RTS-re, akkor ezt az üzenetet el kell juttatni a Blizzardhoz."

Ebből persze semmi konkrétum nem derül ki, de már az is biztató, hogy az alkotók szívükön viselik a műfaj sorsát. Egyébként, ha nem is új cím, de a Blizzard kohóiban készül a Warcraft III: Reforged, ami a valaha készült egyik legjobb RTS-t hozza el nekünk újra.

Lehet, hogy ennek sikerétől függ a zsáner jövője a stúdiónál? Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)