Hirdetés

South Park: The Stick of Truth előzetes - szellenteni ér

|

Sőt, mi több, kötelező. Vadonatúj információk láttak napvilágot a Ubisoft berkeiben készülő South Park RPG-ről, vagyis íme minden, amit a kis pöcsösökről tudni lehet.

Hirdetés

Egy a másodperc töredéke hosszúságú pillanatra megijedtünk, amikor a THQ bezárásával veszélybe került az Obsidian Entertainment gondozásában megszülető South Park szerepjáték, a The Stick of Truth. Nagy kár lett volna, ha az aukción, mint a tesiórán a legkövérebb srác, egyedül ácsorog arra várva, hogy valaki őt is kiválassza. Szerencsére nem így lett, a Ubisoft hamar lecsapott az IP-ra, így a négy szabadszájú kölyök mellé mostmár biztosan csatlakozhatunk, hogy a politikai korrektség és az egyenjogúság nevében megmutassuk a világnak... áhh, kit akarok átverni: hogy vallásra, hovatartozásra és világnézetre való tekintet nélkül megsértsünk mindenkit, akinek nincs jobb dolga, mint megsértődni.

 

Egy zsidóból nem lehet megmentő

A ma kiadott trailer egyik mondata volt ez, ami a tapasztalatlanabbaknál biztosan kiégette a felháborodás-relét. A sorozatot ismerők hamar kitalálhatják, hogy kinek a szájából hangzott el, de a többieknek segítünk kicsit: a hájfejű Cartman mondta ezt Kyle-nak, mikor épp arról beszétek, hogy South Parknak szüksége van egy hősre. Ironikus, hogy a játékos által választható öt kaszt egyike pont a Zsidó, de mindegy, mit tudhat egy nyolcéves a világról.
 

Cartman, az emberiség Nagy Varázslója már viszonylag hamar “Köcsög parancsnoknak” bélyegez minket, akármilyen kasztba is tartozzunk. A sajtónak megmutatott előzetesben a parancsnok Butters kíséretében kalandozott a South Park-i általános iskola falai között zajló csatában, ahol az emberek, az elfek és a gótok vívták harcukat, a sorozattól megszokott 2D-s megjelenítésben. A két bajtárs képességek széles skálájával volt felruházva, köztük egy olyannal, melyel méretük tizedére zsugorodhattak, hogy a vízelvezető csatornán keresztül jussanak az ellenség, a Stan és Kyle vezette elfek vonalai mögé.
 

Vannak azért picit összetettebb “varázslatok” is, például a szellentés megidézése, mely olyan változatos módokon alkalmazható, mint... a való életben. Felgyújthatjuk a lefingott gótokat, „Cup-A-Spell” nevű gránátot csinálhatunk a bélgázból - bármi olyat megtehetünk, amihez gusztusuk van. A képességek többsége sokat igérő neve ellenére értelemszerűen inkább valami hétköznapi, az egyikhez például víz és autóakkumulátor kell (ez a Lightning Volt). Kitalálhatjátok, hogyan kombinálható össze ez a kettő. Az egyik legviccesebb a healelés, avagy a gyógyítás: ilyenkor Cartman vállba veregeti a játékost és intéz hozzá egy-két megnyugtató szót. Mire is mennénk egy kövér, rasszista, primitív kis bunkó nélkül.
 

Elmegyek South Parkba, hagyom a bút a csudába 

Emlékeztek még Stan meleg kutyájára, Sparkyra? Ő is megidézhető, és ha hívjuk, készséggel megerőszakolja ellenségeink lábát. Az Obsidian egészen a kezdetekig nyúlt vissza, a földönkívüliek által az ánuszba épített eszközzel is találkozhatunk, ami most teleportként funkcionál. Ugyanakkor kölcsönvettek más RPG-ktől is, az “új hús” hamar megtanul kiáltani, hogy hangjával döntsön le barikádokat, lökjön fel kukákat (anarchia van, vagy mi) - ő lesz az iskola Dragonbornja.

különböző frakciók is szeretnék magukhoz csábítani, így Facebookon (mármint a játékbeli Facebookon, ami tulajdonképpen a menü, itt fejleszthetőek a fegyverek, követhetőek a küldetések) keresztül például a csajok, a gótok vagy az emberek is kapcsolatba lépnek vele.
 

A gameplay bemutató Köcsög parancsnok és Cartman csatájával zárult, mivel előbbinek Stan felkínálja az átállás lehetőségét. Nem áruljuk el, hogy ki nyert, de a végén kiderült, hogy az Igazság Botja (The Stick of Truth, a játék központi tárgya) Clyde Donovan tulajdonában van, aki azt tervezi, hogy neonáci háborút indít az emberek és elfek ellen újraélesztett macskákból álló seregével. És akkor azt hiszem össze is foglaltuk a South Park lényegét.

A fejlesztők legjobb döntése volt, hogy bevonták Trey Parkert és Matt Stone-t, a sorozat két atyját a munkálatokba. Az animációknál, a szinkronnál egyaránt sokat segítettek, de mivel az egész sztorit ők rakták össze, nem kizárt, hogy a laikus szem azt hiszi, ez is csak egy újabb South Park rész. Fingós viccek, polgárpukkasztás, zsidózás és más népcsoportok megsértése a játék egyik kulcseleme, megvásárlását semmilyen korosztálynak nem ajánljuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)