Hirdetés

Rovio: Haldokolnak a konzolos játékok?

|

Az Angry Birds-öt jegyző Rovio fejese szerint a konzolos játékok üzleti modellje haldoklik.

Hirdetés

Peter Vesterbacka ennek ellenére nem hisz abban, hogy az ipar "casual" területen kötne ki.

Vesterbacka szerint a hagyományos játékipar üzleti modellje nem tartható fenn továbbra is, pl. 40 dollárt kérni egy olyan játékért, amit nehéz frissíteni, nevetséges.

Vesterbacka elutasította a megszokott "casual játékok" leírást, rámutatva, hogy "casual filmek" sincsenek és a játékosok mobil, vagy közösségi oldali játékokkal is szórakozhatnak olyan jól mint egy húzócímmel.

Azt is elmondta, hogy "senki sem talált ki" egy hosszútávú, megbízható üzleti modellt a mobil és közösségi játékokhoz, pedig ahogy az Angry Birds sikere - mostanában ért el 10 millió letöltést - is mutatja, ebben nem kis üzleti lehetőségek vannak.

Vesterbacka szerint a vállalatának óvatosnak kell lennie, hogy ne csak egy modellt használjon, hanem folyamatosan kísérletezzen újabbakkal.

Meglátjuk, neki, vagy a nagyobb cégeknek lesz-e igaza...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)