Hirdetés

Robovie PC - Egy PC, amiből robotot készítettek

|

Nem tudom, Ti mennyire kedvelitek a robotikát - én amióta csak olvastam Asimovot nagyon szeretem.

Hirdetés

S mindig is elgondolkodtatott, ha már van egy ennyire általánosan elterjedt, könnyen programozható és fejleszthető eszközünk, mint a PC és perifériái, miért nem építenek PC-t egy robotba.

A "vágyam" most teljesült. A japán Vstone piacra dobta Robovie PC nevű termékét, amely egy robot, amely maga egyben egy PC is, ami akár Windowst, akár Linuxot, akár bámi mást képes futtatni, amit egy átlagos PC képes. A "gépnek" 1.6GHz-es Atom Z530 processzora van, duál USB portja, VGA kimenete sőt, még Wi-Fije is. A fejében egy 1,3 megapixeles kamera található - a lehetőségek végtelenek, hiszen mi magunk bármikor megváltoztathatjuk a gépezet programozását, új funkciókat taníthatunk neki, elvehetjük tőle a régieket.

Ahhoz, hogy "sima" PC-ként használjuk, Robovie PC kissé drága szórakozás, hiszen 400000 Yenbe, azaz körülbelül 4500 dollárba kerül, ami úgy 800000 forint közeli "élmény"

íme egy-két videó, mit is tud a masina:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)