Hirdetés

Rasszista kifejezést találtak a Sony új játékában, a vállalat szerint nem volt szándékos

|

A Stellar Blade tesztelése közben meglepő dologra bukkant a sajtó.

Hirdetés

A PlayStation-exkluzív Stellar Blade leginkább azzal hívta fel magára a játékosok figyelmét, hogy játék fejlesztői különös figyelmet fordítottak a főszereplő hátsójára, mert azt látják a játékosok legtöbbet. Ez alapján nem meglepő, hogy felnőtteknek szóló korhatár-besorolást kapott a projekt. 

Sokan tartottak attól, hogy a túltolt brutalitás és szexualitás miatt cenzúrázva jelenhet csak meg a játék egyes régióban, de a hivatalos Twitter/X-oldal biztosított mindenkit arról, hogy cenzúramentesen fog megjelenni a Stellar Blade. Ki is akadt miatta az Electronic Arts, hiszen a hasonlóan nem finomkodó Dead Space remake-et nem adhatták ki Japánban, az ugyanolyan erőszakos Sony-játékot pedig igen. 

Hirdetés

Van azonban ennél kellemetlenebb dolog is a Stellar Blade kapcsán. A játék tesztelése során ugyanis rábukkantak egy kifejezésre, amit két grafikai elem ad ki: egy Hard feliratú graffiti, és egy R Shop neonfelirat. Utóbbi a játék egyik karakterére, Roxanne-re utal, aki az egyik információbróker.

A Hard graffiti számos helyen megtalálható a játékban, viszont az alábbi képen látható falon olyan szerencsétlenül pakolták egymás mellé, hogy az kiad egy rasszista kifejezést: a Hard R szleng ugyanis niggerezést jelent. 

A PlayStation közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban: 

"A Stellar Blade-ben két grafikai elem egymás mellé helyezése egy nem szándékos, de kifogásolható kifejezést eredményezett. A Shift Upnak nem állt szándékában sértő grafikát készíteni, és az első napi javításkor lecseréljük a graffitit."

A Stellar Blade április 26-án jelenik meg, kizárólag PlayStation 5-re, de a MetaCriticen már sorjáznak a pontszámok, ami alapján egyáltalán nem lett rossz a végeredmény: a hír írásának pillanatában 99 kritika alapján 82 az átlagpont.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)