Hirdetés

PS1-es játékként gondolták újra az Elden Ring egyik legkeményebb bossharcát

|

Újabb nosztalgikus demake-et ihletett a FromSoftware slágerjátéka.

Hirdetés

A modern játékokat a régi időkre jellemző köntösben átdolgozó demake/demaster műfaj egészen 2007-ig vezethető vissza egy TIGForum-bejegyzésig, igazán viszont csak az utóbbi évek YouTube-centrikus nyilvánosságában lett igazán népszerű a téma. A demake-ek körében külön kategóriát képeznek a Sony első generációs konzolja, az 1994-ben megjelent PlayStation 32-bites látványvilágát idéző alkotások, melyek sorában sok-sok egyéb cím mellett már a God of War Ragnarök, a Cyberpunk 2077 és az Elden Ring "lebutítására" is rácsodálkozhattunk, most pedig az utóbbihoz érkezett egy újabb említésre méltó variáns.

A korábban a Dead Space, a GTA San Andreas és a The Last of Us PlayStation 1-es demake-jét is elkészítő Rustic Gamer a FromSoftware tavaly megjelent kasszasikerének egyik legkeményebb momentumát, a Godfrey ellen vívott bossharcot örökítette meg a 2006-ban nyugdíjazott Sony-konzol stílusában.

Hirdetés

Az alkotó remekül elcsípte a helyszínt és a hangulatot, és még a First Elden Lord letaglózó támadásait is sikerült átemelnie. Külön felhívnánk a figyelmet az autentikusan hosszú betöltési időre és a 2:10 környékén látható inventoryra.

Az egyetlen szépséghiba, hogy Godfrey második fázisa, a rettegett Hoarah Loux nem látogatott el a képzeletbeli PlayStationre, de azért ezt túléljük valahogy. A fantasztikus demake Blender, Photoshop, a Cascadeur és a Unity Engine segítségével készült el. Az Elden Ring egyébként nem csak a klasszikus PlayStation rajongóit ihlette meg, tavaly egy nem hivatalos Nintendo Game Boy portot is kaptunk, amit ki is lehetett próbálni.  

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)