Hirdetés

PlayStation 4 - itt is gond lehet a használt játékokkal?

|

Bár a Microsoftra több tonnás vagonokból öntik most a sarat az Xbox One korlátozásai miatt, állítólag a Sony sem engedi majd a használt játékok futtatását csak úgy.

Hirdetés

Talán nem olyan szélsőséges rendszert fognak bevezetni, mint amilyennek az Xbox One használt játékainál alkalmazott, szintén csak pletykákból ismert eljárás hangzik, de Geoff Keighley, külföldi videojáték-újságíró elmondása szerint a Sony is fontolgatja a használt játék ipar megreformálását.

"Ami meglepő számomra, hogy jelenleg nem hallunk arról, hogy a játékkiadók mit gondolnak ezzel kapcsolatban. A konzolgyártók lesznek a rosszfiúk. És, tudod, a Microsoft sokat kap emiatt. A Sony, úgy gondolom, a fehér lovag szerepében tündököl, amíg nem korlátozzák a használt játékokat. Azok alapján, amiket hallottam, nem hiszem, hogy ez teljesen igaz volna, mivel nem tudom elképzelni, hogy a kiadók engedjék, hogy az egyik platformon engedélyezve legyen valami, ami a másikon nem." - mondta Keighley a Bonus Round legutóbbi műsorában.

Korábban Yoshida Shuhei, az SCE Woldwide Studios főnöke azt nyilatkozta, hogy ha valaki megvesz egy játékot, alapvető dolog, hogy kénye-kedve szerint használhassa fel a továbbiakban. Miután a fenti beszélgetésrészlet elterjedt a világhálón, a NeoGAF egyik, a PlayStationt fejlesztő csapathoz közel álló fórumozója elárulta, hogy Keighley információi valósak, de elévültek. A Sony látja, hogy a használt játékok korlátozása miatt a Microsoft nehezen tudja kivédeni a romlott paradicsomot dobálók támadását, ennek tudatában pedig erősen fontolgatják, hogy a kidolgozott használt játék rendszerüket a kukába dobják-e. A mérleg egyelőre az "igen" felé billen, de kíváncsian várjuk, hogyan fognak dönteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)