Hirdetés

Perelik az Intelt

|

Igazából megérdemelné a [FUN] címkét a dolog, annyira tipikusan "amerikai" jogi történetről van szó ismét.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy még 2004-ben egy GSVI nevezetű cég nevet változtatott DualCor-ra. Igen, ez nagyon hasonlít az azóta is széles körben használt "dual core" kifejezésre, és nyilván nem volt véletlen :) A lépés után a cég nevét törvény védi - ellentétben a nagyon hasonló kifejezéssel, amit a processzorgyártók előszeretettel használnak processzoraik marketingjében - például az Intel is. Az egyébként egymagos Intel processzorokra épülő hordozható eszközök összerakásával és árusításával fogalkozó DualCor most pedig évekkel később észbekap, és perel. Mivelhogy a hasonló elnevezések a fogyasztók megtévesztésére alkalmasak, és természetesen így tetemes pénzügyi károkat okoztak nekik. Nem is beszélve a - szerintük - jogtalanul használt márkanévről, amiért persze újabb rakás zöldhasú jár. No comment kategória...
Ha netán valaki volna oly' kedves ezek után mondjuk az OctoCor nevezetű céget bejegyeztetni... én csak 5%-ot kérek az ötletért. QuadCor-t már szerintem késő, de ha bejön, akkor jöhet a HexCor is.

 

logo_dualcor.png
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)