Hirdetés

Pénzt akarsz keresni? Törd fel a Nintendo Switchet!

|

A Nintendo azzal akarja biztosabbá tenni nem rég megjelent konzolját, hogy pénzt fizet azoknak, akik valami komolyabb hibát vagy biztonsági rést fedeznek fel a Switchben.

Hirdetés

A Nintendo mindig is figyelt arra, hogy elég biztonságosak legyenek a hardverei és szoftverei, annak érdekében ne kerüljön rá mindenféle házilag készített vagy kártékony applikáció.

A HackerOne oldalán jelent meg a felhívás, hogy a Nintendo 100 és 20000 dollár között fizet azoknak akik valamiféle kiskaput, kalózkodási vagy csalási lehetőséget talál. Külön figyelmet kaptak azok a biztonsági rések, amelyek segítségével gyerekeknek lehet nem helyénvaló tartalmakat küldeni. Akik nem ismernék, a HackerOne egy amolyan "sebezhetőségi koordinációs és hiba kereső" weboldal, amin több nagyobb cég is felhívásokat tesz közzé, hasonlóan a Nintendóhoz.  

Nem az első megmozdulása ez a japán kiadónak, hiszen pár hónapja a Nintendo 3DS kapcsán is indított egy hasonló kampányt. Most - hogy a Switch széles körben elterjedt - kiterjesztették a bug vadászatot a legújabb konzolra is. Érdekesség, hogy mind a 3DS, mind a Switch kapcsán találtak már veszélyt jelentő kiskapukat. A Nintendo három alkalommal fizette már ki a bugokért járó jutalmat, így a közeljövőben várható lesz egy kisebb "stabilitást növelő" update mindkét eszközön.

Sajnos a csalás és kalózkodás többször fel merült már a Nintendónál, gondoljunk csak arra, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild a megjelenés után már PC-n is elérhető volt, köszönhetően a Wii U emulátornak, a The Pokemon Company pedig január óta több mint 13000 játékost tiltott ki a Pokemon Sun és Pokemon Moon online felületéről különféle szabályok megsértéséért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)