Hirdetés

Nem az erőszakos videojáték a tettes

|

Két nap telt el a virginia-i tragédia óta. A sajtóban továbbra is vezető hírként közlik az egyes felszólalók elemzéseit a témával kapcsolatban. Többen is keresik az választ, vajon mi vezetett ehhez a szörnyű mészárláshoz. Sajnos, ahogy azt várhattuk, sokan a videojátékokat okolják, azonban akadnak olyanok, akik szerint tévedés a játékipart célkeresztnek használni.

Hirdetés

Jack Thompson és Dr. Phil nyilatkozatukban erős kritikával illették a videojátékokat, és idáig úgy tűnt, senki nem szándékozik az áldozati bárány mellé állni. Rush Limbaugh azonban végre tiszta vizet öntött a pohárba. Az amerikai konzervatív műsorvezető szerint a játékokat okolni a tragédiáért hiba, de természetes jelenség, hogy az emberek bűnbakot keresnek, és a legegyszerűbb magyarázatot fogadják el. "Hány millió ember játszik videojátékokkal, és hány millió embernek van fegyvere? Ha elkezdjük a videojátékokat okolni, akkor elkezdhetjük azok teljes felügyeletét is követelni, ahogy azt tennénk a fegyverek esetében is." Egy telefonáló szerint biztosan ki fog derülni a gyilkosról, hogy megszállott játékos volt. Rush erre csak úgy reagált: "Tegyük fel, igaza van. Nem minden játékos megy ki otthonról és gyilkol le 33 embert egy egyetemen. Több van e mögött mint gondolnánk. Rengeteg társadalmi problémát találnánk a háttérben."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)