Hirdetés

Naughty Dog: a next-gen konzolokra való áttérés "rémisztő"

|

A Naughty Dogs elárulta, hogy milyen félelmei vannak a konzolok generációváltásával kapcsolatban.

Hirdetés

Miközben a neten tucatjával keringenek a konzolok következő generációjával kapcsolatos hírek és címek, az Uncharted 3 fejlesztői két lábbal a talajon állva beszélnek a dologról. A társelnök, Evan Wells kétélű fegyverként aposztrofálta a váltást, de meg is magyarázta, hogy miért mondja mindezt: "A bennünk élő geek mindig izgatott, hogy milyen lehet a szép új játék, de racionálisan szemlélve tudjuk, hogy nagyon kemény munkát fog jelenteni. Amikor új technológiával kezdesz dolgozni, minden nap igen komoly erőfeszítéseket kell tenni, de az előrehaladás mégis lassú, és egészen más szemléletet, valamint hozzáállást kíván. Ez az, amit nem bír mindenki. A PS2-ről PS3-ra való átállás nagyon sötét periódusa volt a Naughty Dog-nak, embereket veszítettünk heti rendszerességgel, mert egyszerűen nem bírták a gyűrődést. A generációváltás nem egyszerű dolog, és ha megtörténik, folyamatosan nyitott szemmel kell járnunk."


Christophe Balestra, aki szintén társelnök a cégben, hasonlóan őszintén nyilatkozott és rémisztőnek nevezte az új hardverre való áttérést, majd hozzátette: "Elkövettünk néhány hibát a PS2-PS3 váltáskor, és nem akarjuk ezeket megismételni. Megtettük már korábban néhányszor."

A stúdió jelenleg a VGA 2011-en leleplezett The Last of Us-on dolgozik, mely újabb PS3 exkluzív címet jelent, és a korábban titokban tartott második csapat keze alatt formálódik. Az Uncharted 3 brigáddal kapcsolatban azt mondták, hogy egy részük a DLC-t smirglizi, míg a többiek vakációznak. Mindent egybevetve el lehet mondani, hogy a Naughty Dog őszintesége még szimpatikusabbá teszi a csapatot, hiszen nem sokan hajlandóak ilyen nyíltan beszélni a generációváltás hátrányairól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)