Hirdetés

Napi büntetés: 500 ezer dolláros per lett Pepe béka NFT fenekéből

|

Vicces történet főszereplője lett a világ egyik leghíresebb kétéltűje.

Hirdetés

Remélem senki nem haragszik meg, ha most nem megyek bele, hogy miért nehéz az NFT-ket komolyan venni. Ha valakinek mégis ismeretlen a téma, ide kattintva jó képet kaphat arról, hogy miről nem fogok most hosszabban írni. Egyvalamiért azonban rendkívül hálásak vagyunk az NFT-knek; olyan sztorikat szülnek, amiket korábban elképzelni sem tudtunk.

Pepe, a béka sokatoknak ismerős lehet az internetről. A zöld karakter az elmúlt években hatalmas mémmé nőt, és szorosan összeforrt a rasszista, szexista és politikai ellentéteket szító poénokkal. Ugyan a karakter hivatalosan is meghalt, az utóélete még izgalmasabb, mint azt bárki gondolta volna.

Hirdetés

Matt Furie, Pepe megalkotója létrehozott egy DAO-t (Decentralizált Önálló Szervezet), aminek a PegzDAO nevet adta. A szervezet október 8-ára aukciót hirdetett, ahol a borítóképen látható alkotásért lehetett licitálni. Az NFT-t ide kattintva ti is eléritek, ejnye. Mint kiderült, összesen 100 darab ugyanolyan kép készült, azokat azonban sosem fogják kiadni.

Az árverést Halston Thayer nyerte, aki nem kevesebb mint 537 084 dollárt fizetett a tokenért. Ez a cikk írásakor aktuális árfolyamon közel 180 és fél millió forintot takar.

Az új tulajdonos biztosan nagyon örült a szerzeményének, mindaddig, amíg a PegzDAO úgy nem döntött, inkább mégis kiadnak 46 darabot, ugyan azon NFT-k közül, ingyen.

Természetesen Thayer perelni fog, amihez már ügyvédet is talált. Állítása szerint a PegzDAO ezzel az apró manőverrel 30 ezer dollár alá tolta az első NFT árát, amivel hatalmas anyagi kárt okoztak neki. Alig várjuk, hogy újra írhassunk a perről. Szerintetek van esélye, hogy visszakapja a pénzét?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)