Hirdetés

MSI X58 Eclipse SLI előzetes

|

A háromféle MSI X58-as alaplapból elsőként az Eclipse változat került hivatalosan bemutatásra.

Hirdetés

Köztudott, hogy az Intel új generációs processzoraihoz új alaplapok is érkeznek november közepén. Az egyelőre extrém kategóriába sorolt központi egységek mindegyikét a gyártó által fejlesztett X58-as lapkakészlet képes csak kezelni, melyek közül most az MSI egyik variánsát vesszük közelebbről szemügyre. Korábban már fény derült arra, hogy a hazánkban is népszerű márka három alaplappal készül a Core i7-es CPU-k fogadására. Az Eclipse SLI a középső változat, ami nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy még ennél az igencsak felszerelt lapnál is lesz "jobb" a tervek szerint.

 

eclipse_box_k.jpg

 

A hivatalos megerősítés előtt az Eclipse SLI még csak simán, SLI utótag nélkül ragadt meg a köztudatban. Úgy tűnik, az Intel mellett a partnergyártók sem szeretnék, ha az NVIDIA technológiájának megléte elsikkadna, ezért ahol lehet, megpróbálják kihangsúlyozni a több videokártyás rendszer támogatásának lehetőségét. Így lett az Eclipse-ből Eclipse SLI, mely a GeForce kártyák párban való üzemeltetése mellett a hármas SLI kihasználására is képes lesz - igaz csak szoftveres módon (nincs NF200-as lapka a NYÁK-on) . A két GPU-s NVIDIA vezérlőknél létrehozott Quad SLI technológiát sajnos nem támogatja a lap. Négy grafikus mag használatához tehát továbbra is az ATI kártyáihoz kell, hogy nyúljunk. A kiépítés történhet 2 vagy 3 darab szimpla GPU-s Radeonnal - hála a 3 darab PCI Express ×16-os slotnak -, valamint két darab X2-es variáns bevetésével is.

 

A processszortámogatás jelen állapotában igen szegényes, hiszen a Nehalem család egyelőre csupán három tagból áll. Az LGA1366-os foglalatba a november 17-i startot követően a Core i7 920, 940 vagy 965 Extreme változatot szerelhetjük. A több CPU-tüske nagyobb méretű foglalatot is jelent, mellyel együtt változott a hűtő felfogatási pontjainak elhelyezkedése is. Figyelmeztetjük kedves olvasóinkat, hogy a korábbi LGA775-ös hűtők nem szerelhetők fel az új foglalatra, ezért a Core i7-re történő váltás során feltétlenül gondoskodjunk egy új CPU-hűtő beszerzéséről is. Természetesen a Core i7 dobozokban ott lesz az új gyári hűtő, ám előzetes tesztjeink azt mutatják, hogy bizony a hőmérsékletek elégséges szinten való tartása komoly zajjal párosul.

 

A cikk folytatásához kattins ide!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)