Hirdetés

MSI Master Overclocking Arena 2009 európai döntő - 1. nap: eredmények

|

Pontban este hatkor véget értek a mai megpróbáltatások, legközelebb holnap délelőtt 10 órakor nyúlhatnak ismét hardvereikhez a csapatok.

Hirdetés

Ahogy azt az előző hír hozzászólásai között láthattátok, nem volt zökkenőmentes az első nap az OCTeam Hungary számára. Nagyon sok idő ment el azzal, hogy az előre telepített Windows XP SP3 szinte minden második újraindításnál újraaktiválást kért. A zsűrinek ugyan jelezték a problémát, ám gyakorlatilag egy olyan problémáról van szó, amire nem nyújt megoldást az egyszeri, telefonos aktiválás. Miután több csapatnál is előjött ez a hiba, ezért rögtön más megoldáson kezdtük el törni a fejünket, majd végül úgy döntöttünk, hogy az internet lehetőségeit kihasználva "egyéb" módszerekhez folyamodunk. Persze rögtön sikerült aktiválttá tenni a Windowst, ami ugyan cseppet sem nevezhető legális mozzanatnak, viszont olyannyira nem kaptunk segítséget, hogy kénytelenek voltunk illegális eszközöket használnunk.

Achill3us és jugeen döntése alapján a mai nap a SuperPi-re lett feláldozva, az első eredményekre a windowsos fiaskó miatt igen sokat kellett várni. Jómagam azt hittem, hogy emiatt jelentős hátrányba kerülhetünk, ám a többi csapat az ilyen versenyen megszokott hibákkal, gondokkal találkozott. Az eredményjelző LCD-képernyőn sokáig csak két-három ország pontszámai látszottak, a nap végére ez a lista további egy-két országgal bővült. A képernyőn egyébként csak a legjobb 5 eredménye látható, az viszont mindenképpen jó hír, hogy a SuperPi oszlopában ott szerepel a Hungary szó is.

A csapat hitelesített eredménye 7 perc 8 másodperc 203 ezredmásodperc, ami a negyedik helyet jelenti. A legutolsó stabil futás egyébként 7 perc 4 másodperc alatt történt, de ez még nem elég ahhoz, hogy a helyezés is javuljon. A görögök ugyanis 6 perc 58 másodperc 16 ezredmásodperces idővel tanyáznak az élen, őket a svédek követik, majd pedig a harmadik helyen a szlovák/cseh csapat áll 7 perc 3 másodperc 203 ezredmásodperc idővel.

A másik két versenyszámban még nincs értékelhető eredményünk, ráadásul az egyik VGA halála miatt kissé feszült lesz a holnap délelőtt. Ha jól vettem ki a srácok szavaiból, akkor előbb a gyári hűtéssel próbálnak meg minél többet kisajtolni a kártyából, majd csak aztán jöhet a pot felszerelése. A srácok egyébként azonnal elkérték a cserehardvereket is, és elképzelhető, hogy holnap délelőtt a csereproci képességeire is fényt derítenek. A jelenleg használt CPU 5100 MHz felett csöppet instabil, a rendszer kifulladását lassuló fájlműveletek, majd fagyás jelezte. Talán a másik modell jobbat megy majd, de elképzelhető, hogy még ezt a szintet sem tudja teljesíteni. A többség egyébként szintén az 5100 megahertzes szinttel küzd.

Ennyi tehát a mai napról, remélhetőleg holnap picit könnyebb dolgunk lesz. Szurkoljatok továbbra is az OCTeam Hungarynek, a pillanatnyi állás szerint ugyanis egész jó helyen állnak!

Update:

Nézzük a 3D-s versenyszámok jelenlegi állását!

3DMark03 v3.6.0

1. Lengyelország - 79990 pont
2. Finnország - 74088 pont
3. Norvégia - 69688 pont
4. Dánia - 68860 pont

Aquamark 3

1. Finnország - 361045 pont
2. Görögország - 344264 pont
3. Norvégia - 335935 pont

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)