Hirdetés

[MOZI] Orson Welles utolsó filmje mégis a mozikban?

|

A filmrajongók nagy örömére, a mester The Other Side of the Wind című filmje végre bemutatásra kerül a jövő évben. A színész és rendező óriás utolsó műve közel harminc évig porosodott egy párizsi raktárban arra várva, hogy valaki befejezze a vágási munkálatokat rajta és bemutassa a nagyközönségnek.

Hirdetés

A bejelentést Peter Bogdanovich rendező ejtette meg az idei Floridai Film Fesztiválon Orlandóban. Elmondása szerint végre egyezségre jutott az, általa csak „jól ismert nagy kábeltársaságnak” nevezett céggel, miután éveken át ostromolta őket azzal, hogy megkaphassa a kiadatási jogokat. Welles sajnálatos módon meghalt, mielőtt elvégezhette volna a film vágását és ezek után a negatívok igen kalandos utat jártak be. Ha a celluloidon elvégzik a végső simításokat és jövőre tényleg a mozikba kerül a film, akkor a következő év egyik, ha nem a legnagyobb címe lesz. Orson Welles egyike azoknak a rendezőknek, akiknek a neve garancia a minőségre. Életműve gyökeresen megváltoztatta a mozgóképek világát és nagyban befolyásolta annak jövőjét is, és kétség kívül egy korszakalkotó látnok volt. Gondolom nem csak én vagyok egyedül, aki már tűkön ülve várja a film bemutatóját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)