Hirdetés

Modként támad fel a Fallout 2 folytatásának szánt Van Buren

|

A rajongói projekt alapját a Black Isle Studios-féle, eredeti Fallout 3 képezi.

Hirdetés

Bár a 2008-ban debütált, Bethesda Game Studios fejlesztette Fallout 3-nak is megvannak a maga erényei, valószínűleg nem csak én sajnálom, hogy a csőd szélén táncoló Interplay öt évvel azt megelőzően lelőtte a Van Buren kódnéven futott projektet, ami az elődökhöz hasonlóan izometrikus nézetű Fallout 3-at eredményezett volna, ha elkészül.

Igaz, hogy ekkor már Brian Fargo, Tim Cain, Leonard Boyarsky és Jason Anderson sem volt már a cégnél, de biztos, hogy a Black Isle Studios maradandót alkothatott volna Chris Avellone és Josh Sawyer vezényletével is, de mint tudjuk, máshogy alakult a történet.

Mégis a mai napig nem hagyja nyugodni a keményvonalas rajongókat, hogy milyen lehetett volna a Van Buren, erre a keresletre támaszkodva három projekt is szárba szökkent az utóbbi években.

Hirdetés

Az egyik Unity motorra építve hozná vissza a sírból a játékot, egy másik Fallout 2 modként képzeli el a jövőt a Van Buren számára, míg a legújabb próbálkozás a Fallout: New Vegas kereteit használná ugyanerre a célra.

Utóbbi alkotói azt írják, hogy amennyire csak lehet, igyekeznek hűek maradni az eredeti Van Buren sztorijához (elég sok részlet szivárgott ki az évek során), ennek megfelelően 2253-ban bonyolódik majd a cselekmény, a játékos pedig egy szökött fegyencet alakít, akit robot börtönőrük üldöznek keresztül az Amerikai Egyesült Államok délnyugati részén.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdekességként megjegyzendő, hogy a modderek a Revelation Blue címet adták alkotásuknak, mivel nem szeretnének jogvitába bonyolódni senkivel. Tudniillik a Van Buren jogokat az inXile Entertainment birtokolja, a Fallout jogokat pedig a ZeniMax Media, és már mindkettő a Microsoft tulajdona.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)