Hirdetés

Miután a szponzora is dobta, Dr Disrespect elárulta, hogy miért tiltották ki a Twitchről

|

Bő lére eresztett közleményben igyekezett tisztázni a streamer a történteket.

Hirdetés

Négy éve már annak, hogy Dr Disrespectet indoklás nélkül kitiltották a Twitchről. A népszerű, ám megosztó (mondjuk, ki nem az ebben a szakmában?) streamer viszonylag hamar összeszedte magát, és sokáig úgy tűnt elfeledkezhet az incidensről, ám a múltja most utolérte, és olyan vádak fogalmazódtak meg vele szemben, amelyek finoman szólva aggasztóak - feltéve, hogy megfelelnek a valóságnak. Egy volt Twitch-alkalmazott állítása szerint Guy Beahm megkörnyékezett egy kiskorú lánt, mi több, találkozni is szeretett volna vele.

A streamer előbb tagadta a vádakat, majd tegnap, miután megszakította vele a kapcsolatot a saját fejlesztőstúdiója, már arról beszélt streamelés közben, hogy elfáradt, és szünetet tart, valószínűleg hosszabbat. Ezt követte még a mai nap folyamán a Turtle Beach közleménye, mely alapján a Dr Disrespectet szponzoráló perifériagyártó kihátrál mögüle.

Hirdetés

Nem tudni, hogy ez volt-e utolsó csepp a közmondásos pohárban, mindenesetre Beahm megtörte a hallgatását, és hosszúra nyúlt bejegyzéssel jelentkezett az X-en, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk, a linkre kattintva pedig elolvashatjátok az eredetit is.

"Helló, megosztanék egy rövid közleményt..

Ne tököljünk, tudjátok, hogy nálam nincs semmilyen szűrő. Mindig minden ügyben őszinte voltam veletek, srácok, amiben csak lehetett, és mindig kész vagyok vállalni a felelősséget... ezért vagyok most itt.

Először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni a közösségemből és azoktól is, akik közel állnak hozzám, a csapatomtól és mindenkitől a Midnight Society Game Studiótól.

Sokan a sötétben tapogatóznak azt illetően, hogy mi történt tegnap köztem és a Midnigh Society között, amikor közösen meghoztuk a fájdalmas döntést, hogy le kell mondanom. A csapatunk hihetetlenül tehetséges és jó emberekből áll, akiknek családjuk van és ambiciózus célokat kergetnek, nekem pedig sosem állt szándékomban veszélyeztetni a [munkahelyi] kultúrát, amit oly körültekintően hoztunk létre.

Mindenki azt akarta tudni, hogy miért tiltottak ki a Twitchről, és rajtam kívülálló okok miatt évekig nem mondhattam erről semmit. Most viszont, hogy két korábbi Twitch-alkalmazott nyilvánosság elé állt a vádakkal, megoszthatom veletek a bannolás történetét a saját szemszögemből.

Volt-e üzenetváltás 2017-ben egy kiskorú személlyel a Twitch Whisperen keresztül? A válasz igen. Valódi szándék húzódott meg ezek mögött az üzenetek mögött? A válasz, hogy a legkevésbé sem. Ezek könnyed, kétoldalú beszélgetések voltak, amelyek időnként túlságosan is abba az irányba mozdultak, amit helytelennek neveznénk, de semmi többről nem volt szó. Nem történt semmi illegális, nem cseréltek gazdát képek, nem követett el senki bűncselekményt, és sosem találkoztam ezzel a személlyel. Hosszadalmas polgári bírósági eljárást csináltam végig a Twitchcsel folytatott vitám miatt, ami megegyezéssel zárult. Hadd fogalmazzak világosan: nem zajlott büntetőjogi eljárás ellenem és bűncselekménnyel sem vádoltak meg.

Morális szempontból nézve abszolút vállalom a felelősséget. Sosem kellett volna belemennem ezekbe a beszélgetésekbe. Ez az én hibám, az enyém felnőttként, férjként és apaként. Nem lett volna szabad megtörténniük. Felfogtam. Nem vagyok tökéletes, de amit elb*szok, azért tartom a hátam. Ez ostobaság volt.

Mindezt, amit elmondtam, ne keverjétek össze azokkal a megjegyzésekkel és billogokkal, amikkel láthatóan oly könnyen dobálóznak egyesek. A közösségi média egy rombolásra kijelölt zóna. Nem vagyok kib*szott ragadozó, sem pedofil. Ne tréfáljatok már! Mindenki, aki igazán ismer, tudja jól, hogy mit gondolok az ilyen típusú emberekről. B*ssza meg, ez egészen más szintje az undornak, amiről már hallani is kib*szottul utálok. Ne bélyegezzetek meg a legrosszabbak legrosszabbjaként a túlzásaitokkal. Húzzatok a francba innen ezzel a sz*rsággal.

Úgy hiszem, elmondtam, amit el kellett mondanom magáról a tiltásról. Ennyi volt, Ezért hozta meg a Twitch azt a döntést 2020-ban.

Elnézést kérek a csapatomból, a közösségemtől és a barátaimtól az iparágból, akik támogattak. Azt kívánom, bárcsak hamarabb elmondhattam volna mindezt. Tőletek, srácok mindig csak szeretetet és támogatást kaptam én és a családom is ezekben az években, jobban szeretünk titeket, mint azt el tudjátok képzelni. Kib*szottul az enyém a legjobb közösség és kör. Ha bármelyikőtök mindettől kellemetlenül érezi magát, azt megértem, nem várom el, hogy tovább támogassatok, csak tudjátok, hogy mindig nagyra értékeltem.

De higgyetek nekem, amikor ezt mondom... minden gyűlölködőnek, akik a közösségi médiát levegőként szívja be, és az élettapasztalata nullával egyenlő, nagy évben sz*rok rátok.

Végezetül ha valaki kellemetlenül érzi magát ezt a közleményt olvasva, és úgy gondolja, hogy egy sz*rdarab vagyok, az teljesen rendben van. De kib*szottul nem megyek sehova. Nem ugyanaz a csóka vagyok, aki évekkel ezelőtt elkövette ezt a hibát. Hosszabb szabadságra megyek a családommal, ahogy a streamben is említettem, és visszatérek majd, megszabadulva a vállaimat nyomó tehertől.

El akarnak tüntetni... na persze."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)