Hirdetés

Mire utalhat az új The Witcher-játék promóképén látható medál?

|

Megpróbáltunk utánajárni annak, mit jelenthet a következő The Witcher-játék bejelentésekor megvillantott macskás avagy hiúzos medál.

Hirdetés

Tegnap a CDPR ledobta a semmiből a kommunikációs atomot: bejelentették, hogy készül egy új The Witcher játék, ami nem egy számozott negyedik rész lesz, hanem egy teljesen új történet kezdete. Mindezt egyetlen kép közzétételével toldották meg, amelyen egy vajákmedál látható, a hóba besüppedve. 

Az teljesen világos, hogy ez nem a megszokott farkasos medál, amit Geralt és társai nyakában láthattunk, sokkal inkább macskának, vagy hiúznak tűnik. Lássuk, milyen medalion lehet ez igazából, és mit jelent a felbukkanásra a játék történetére vonatkozóan. 

Hirdetés

Macska vagy hiúz?

Azt korábban Adam Kiciński világosan kimondta, hogy Ríviai Geralt kalandja véget ért, viszont készülni fog még a CD Projekt Rednél The Witcher-játék. Eddig sokan úgy gondolták, hogy a folytatás (aminek címe pont azért nem The Witcher 4 lesz, hogy világos legyen a váltás) főhőse Ciri lehet, a macskás/hiúzos medál azonban erre rácáfolni látszik.

Konkretizáljuk gyorsan, hogy milyen medálról van szó. Elsőre tényleg macskának tűnik, a macskás vajákmedál játékbéli kinézetét viszont pontosan ismerjük - ahogy a griff, a vipera és a medve iskolájának jelképeit is. Ahogy az alább is látható, a macskamedál egészen egyszerűen nem így néz ki a CDPR játékaiban.

Több mint valószínű tehát, hogy egy hiúzról van szó, ami azért érdekes, mert a hiúz iskolája eddig hivatalosan még nem tűnt fel a The Witcher világában. A The Witcher rajongói, fandom oldalán van ugyan egy School of the Lynx bejegyzés, de ez semmilyen formában sem tekinthető hivatalos forrásnak, fanfiction az egész - mondjuk annak egész érdekes. A rajongók fejéből kipattant történet szerint ugyanis a hiúziskolát maga Lambert alapította, miután Vesemir meghalt, Geralt eltűnt, és gyakorlatilag ő maradt a farkasiskola utolsó élő tagja. 

Nem túlságosan valószínű az, hogy a CDPR egy az egyben átvenne egy fanfictiont, pedig egy ilyen felütés egyébként alapvetően nem hangozna annyira rosszul. Az mindenesetre bizonyos, hogy a korábban még be nem mutatott hiúziskola remek lehetőség arra, hogy a fejlesztők tiszta lappal indulhassanak. Érdekesség, hogy a The Witcher 3-ban felbukkant macskaiskolára néha hiúzként hivatkoztak a fejlesztők, sőt a játékon belül egy parancssor aktiválásával elő is lehet hívni "Lynx School" kardokat. Az is elképzelhető tehát, hogy a hiúziskola a macskaiskola valamiféle előde vagy utóda. Nem tudjuk, hogy az új játék hol lesz majd elhelyezhető az idővonalon, a The Witcher-trilógia előtt és után is játszódhat gond nélkül. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Felmerült egy olyan teória is, miszerint nem abban a világban fogunk kalandozni, amit az előző három részben megismerhettünk. Ciriről tudjuk, hogy sok párhuzamos univerzumot megjárt (elég valószínű, hogy eljutott például a Cyberpunk 2077 világába is), és miért ne létezhetne egy olyan másik valóság, melyben nem macska, hanem hiúziskola található meg?

Egy új kezdet 

Akármi is legyen az igazság, nehezen lehetett volna jobb kreatív döntést hozni egy olyan folytatás kapcsán, ami meg akar maradni a The Witcher franchise-on belül, de teljesen világosan el is akarja magát szeparálni a trilógiától és magától Geralttól is. Erre tökéletes eszköztár lehet egy teljesen új vajákiskola fókuszba helyezése, hiszen így semmilyen formában nem kötik a fejlesztők kezeit még Andrzej Sapkowski Vaják-regényei sem. 

Érdekes kérdés lesz az, hogy kit mernek megtenni protagonistának, mivel borzasztó nehéz feladat lesz Geralt nyomdokaiban járni. Éppen ezért lenne kézenfekvő megoldás egy testreszabható, saját főhős, akivel így sokkal könnyebben tudnának azonosulni a játékosok. Nem feltétlenül lenne jó egy "második Geraltot" előhúzni a bűvészkalapból, és a semmiből tulajdonképpen megfelelő háttéranyag nélkül kreálni egy hasonló vajákot. Ríviai Geraltból csak egy van, ha viszont maga a játékos álmodhatja meg saját vajákját, akkor talán elkerülhető lesz az, hogy folyamatosan egymáshoz méregessük a Fehér Farkast és az új főszereplőt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)