Hirdetés

Mindenkit kiégetett a World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic megjelenése előtt érkezett patch új funkciója

|

A World of Warcraft Classic részlegének régi-új kiegészítője egy fontos változtatást tartalmaz az eredetihez képest: kapott egy eddig nem használt csapatkereső eszközt, amivel már a bétában gondok voltak.

Hirdetés

A Blizzard a World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic bejelentésekor hozott egy sokat vitatott döntést: nem fogja beépíteni az automatikus csapatkeresőt, hanem egy manuális rendszerrel kívánja helyettesíteni azt. Ez már önmagában sokakat elfordított a northrendi kalandtól, de a valódi problémát a csapatösszeállító eszköz jelentette. Amint elindult a béta, már mindenki látta, hogy az bizony egy romhalmaz.

A többszöri visszajelzések ellenére sem változtatott rajta semmit a Blizzard, és a tegnap Európában is befutott WotLK frissítéssel beépítette a csapatkeresőt az éles verzióba is. Kiderült, hogy nem csak a kényelmetlen felület a probléma: az eszköz ugyanis ténylegesen használhatatlan sokak számára.

Hirdetés

A /r/ClassicWoW subredditen sorban érkeznek a jelentések, hogy ha akarják, ha nem, a Tank szerepkörbe osztja be őket a kereső, a tényleges tankok csapatait pedig raidekké konvertálja a rendszer, ami teljesen tönkreteszi a UI-t a játékosok számára. Az egész katasztrofális úgy, ahogy van.

Az sem segít sokat, hogy a fejlesztők szándékosan meghagyták a lehetőséget arra, hogy mindenki maga válassza meg a szerepkörét a csapatokba való jelentkezéskor, mert szerintük ez majd bátorítja a kommunikációt. A társas lehetőségek valóban bővültek, mert így jelenleg rengeteg játékos adhatja (és adja) ki magát gyógyítónak vagy tanknak, hogy szándékosan vesztegethesse mások idejét.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Classic közössége eddig egy LFG Bulletin Board nevű addont használt, ami a chat üzenetekből kigyűjtötte a játékosokat kereső csoportokat. Sokak szerint az addon ezerszer jobb megoldás volt, mint a Blizzard hivatalos eszköze.

Az egész onnan indult, hogy a fejlesztők igyekeztek megőrizni a közösségi élményt, és ezért mindent meg akartak tenni az automata meccskereső elkerülése érdekékben. Annyiban sikerrel végződött a kísérletük, hogy a közösség most tényleg kommunikál, csak erre a fajta kommunikációra nem biztos, hogy büszkék lehetnek a blizzardos srácok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)