Hirdetés

Minden ötödik szoftver sebezhető

|

A Secunia által végzett legfrissebb biztonsági felmérés szerint minden ötödik windowsos alkalmazás sebezhető.

Hirdetés

A Secunia körülbelül egy évvel ezelőtt jelentette be a PSI (Personal Software Inspector) alkalmazásának első teszt verzióját, amelyből jelenleg az RC1-es (Release Candidate 1) kiadás tölthető le. A szoftver célja, hogy segítse felderíteni a Windows operációs rendszerekben, illetve az azokkal kompatibilis programokban rejlő biztonsági réseket. Az alkalmazást az elmúlt időszakban több mint 191 ezer alkalommal töltötték le a felhasználók. A Secunia szerint eddig összesen 4,5 millió szoftver átvizsgálása történt meg. A biztonsági cég a felhasználók által végzett ellenőrzésekből készített különböző statisztikákat, amelyek azt mutatják, hogy a telepített alkalmazások közül minden ötödik sebezhető.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)