Hirdetés

Microsoft Kinect - Feltörték

|

Jutalmat is kap, aki kijátssza a Kinect biztonsági rendszerét

Hirdetés

Hazánkban még csak ezután kezdődik a forgalmazása, de egy ügyes hacker állítólag már feltörte. Az AlexP név alatt futó hacker -mint ahogy a videón is látszik- Windows 7 alól érte el a Kinectben cikázó adatokat, és azt a monitoron meg is jelenítette. Az AdaFruit nevű cég a „The Open Kinect project" programjában egyébként 2000 dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki elsőként teszi „nyílt forráskódúvá" a Kinectet. Lehet így egy nagyobb összeg üti AlexP markát?

A Microsoft válasza természetesen cáfolja a feltörést. Nem is lehet törésről beszélni akkor, ha nem nyúltak sem a hardverhez sem a szoftverhez. Szerintük csupán annyi történt, hogy egy meghajtóprogram készült PC-re a Kinecthez. A redmondiak minden esetre óvva intenek az ilyenek használatától, mert az Xbox 360-at leszámítva semmilyen más eszközt nem támogat a Kinect, így az akár meghibásodáshoz is vezethet. A mozgásérzékelős periféria egyébként a holnap kezdődő BGS-en is megtekinthető lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)