Hirdetés

Meztelen kép miatt csúszik egy sportjáték

|

Kellemetlen, amikor az utolsó pillanatban kell lecserélni a borítóra szánt sportolót, mert botrányba keveredik.

Hirdetés

Olykor-olykor megesik a sportjátékok világában, hogy akár kevéssel a premier előtt másik borítót kell gyártani egy-egy cím dobozos kiadásához, mégpedig azért, mert az a sztár, akivel szerződést kötött a kiadó, időközben klubot váltott, és érthető módon nem szerepelhet sem a játékok dobozán, sem pedig a promóciós anyagokon a régi csapata színeiben.

A FIFA, a Madden NFL, az NBA 2K és az újabban eFootball címen futó PES széria életében is sor került már hasonlóra, de egyik alkalommal sem előzte meg szexbotrány a cserét.

Hirdetés

Nálunk ugyan nem tartozik a legismertebb csapatsportok közé a krikett, de az egykori brit gyarmatbirodalom területén létrejött államok zömében ma is óriási népszerűségnek örvend Indiától Pakisztánon át Ausztráliáig. Emiatt teljesen észszerű választás volt a Cricket 22-t fejlesztő Big Ant Studios számára, hogy a kontinensnyi ország női és férfi válogatottjainak csapatkapitányait teszi a borítóra. A hölgyeket Meg Lanning, az urakat Tim Pain képviseli.

Az utóbbi esetében helyesebb lenne múlt időben fogalmazni, mert a múlt héten kiderült, hogy Pain frivol üzeneteket küldözgetett egy női krikettezőnek, köztük olyan képet, amelyiken a nemi szerve is látszik. A 2018-ban történteket a közeledésből nem kérő hölgy jelentette, ám a helyi krikettszövetség által indított vizsgálat arra jutott, hogy konszenzusos alapon zajlott a terefere.

Ilyen volt

Tim Pain az eset nyilvánosságra kerülését követően lemondott pozíciójáról, de a válogatottságról nem, tehát továbbra is játszani fog Ausztrália színeiben. Ennek következtében viszont a Cricket 22 borítóján sem szerepelhet, mint arról Ross Simons, a Big Ant ügyvezetője a Twitteren tájékoztatta a krikettezésre kiéhezett gamereket. A kényszerű borítócserén túl a játékon belül is végre kell hajtani a szükséges változtatásokat, ráadásul emiatt csak később tud elkészülni a kritikus fontosságú day 1 patch, amiből értelemszerűen következik a játék csúszása.

Ilyen lett

A Cricket 22 - The Official Game Of The Ashes így végül csak december 2-án fog megjelenni PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és Switchre a Nacon gondozásában. Tim Pain helyén Pat Cummins lesz látható, az ausztrál válogatott második embere.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)