Hirdetés

Megjelent a decemberi GameStar!

|

Kétféle Star Wars: The Old Republic címlappal, poszterrel, és Half-Life 2 teljes játékkal keresd csütörtöktől az újságosnál!

Hirdetés

Ezt is megértük, elérkeztünk 2011 utolsó lapszámához, az évet pedig a hagyományoknak megfelelően izgalmas tartalommal búcsúztatjuk karácsony hangulatban az új esztendőre készülve.
Kétféle Star Wars: The Old Republic címlap az érzelemmentes jedik és az impulzívabb sithek híveinek egyaránt kedvezve, Star Wars: The Old Republic poszter, és Hal-Life 2, mint teljes játék... Boldog karácsonyt!



Miközben diós és mákos bejgli, forralt bor, sült gesztenye, és izzadt áruházi mikulás illata kúszik az orrunkba, száncsengő és Stiele Nacht a fülünkbe, még utoljára nekiduráltuk magunkat, hogy legyűrjük az esztendő - szó szerint - legnagyobb játékait.
Mielőtt azonban fejest ugranánk a meglehetősen vaskos tesztrovatba, felhívnám figyelmeteket előzeteseinkre, amelyeket történetesen ugyanazon téma köré sikerült felfűzni. A jövőre érkező Spec Ops: The Line az emberi természet legsötétebb bugyraiba szervez kirándulást, míg a Rainbow Six: Patriots egészen új oldaláról mutatja be a terrorizmust.

Rekord méretű tesztrovatunkat az első nyomtatott Star Wars: The Old Republic kritika nyitja, amiből bebizonyosodott, hogy a BioWare MMO-fronton is képes legalább akkorát durrantani, mint az egyjátékos RPG-k területén. Ha pedig már a klasszikus szerepjátékoknál tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a VGA idei győztese, s nem mellesleg az általunk ebben az évben a legmagasabbra értékelt játék, a The Elder Scrolls V: Skyrim mellett. Ha egy szerepjátékos ezen a télen nem az erő csábításának teszi ki magát, akkor sárkányokkal fog birokra kelni. Persze azért van még néhány alternatíva a művaj kedvelőinek: ilyen a Wii-exkluzív The Legend of Zelda: Skyward Sword, aminek majdnem sikerült felülmúlnia a legendás Ocarina of Time című epizódot, vagy épp a hazai fejlesztésű ingyenes Nadirim.



Akcióőrülteknek a Saints Row: The Third jelenti a tökéletes elfoglaltságot, feltéve persze, hogy nem botránkoznak meg szándékosan polgárpukkasztó hangvételén.
Stratégák a második világháború hadszínterére térhetnek vissza a Panzer Corps: Wehrmacht révén, ha nem tetszene nekik az Anno 2070 víz borította jövője.
Néhány, konzolon már alaposabban kivesézett alkotást (L.A. Noire, Batman: Arkham City, Assassin's Creed: Revelations) most PC-n is bemutatunk a platformspecifikus újdonságokra és különbségekre fókuszálva.
A felsoroltakon túl még számos játékot vettünk górcső alá, elegendő egy pillantást vetnetek a tartalomra.



Decemberi teljes játékunk a számtalan Év Játéka díjjal kitüntetett Half-Life 2, aminek régóta esedékes folytatása körül épp a napokban kaptak szárnyra újabb pletykák.
A Valve FPS-ében ismételten a szótlan Gordon Freeman a főszereplő, aki tudós létére egész ügyesen bánik emblematikus feszítővasával, és a játék tekintélyes fegyverarzenáljával, melynek legizgalmasabb darabja a Gravi Gun. Utóbbi a Half-Life 2 megjelenésekor példa nélküli fizikai motor lehetőségeit használta ki, és vált univerzális eszközzé, aminek segítségével fejtörőket oldhattunk meg, valamint tereptárgyakat lebegtetve és kilőve fegyvernek sem volt utolsó.



A történet mintegy 20 évvel az első rész után játszódik, amikor a Black Mesa incidens utóhatásainak egyikeként a Combine néven ismert idegen hatalom egy mindössze 7 percig tartó háborúban lerohanta a Földet, és azóta is vasmarokkal tartja kezében az emberiséget. Gordon Freeman a legfőbb földi központ, City 17 pályaudvarára érkező szerelvényen találja magát a titokzatos G-Man ténykedése következtében, és gyakorlatilag nulláról indulva kell megtörje a Combine hatalmát. Szerencsére régi barátok és új szövetségesek is a segítségére sietnek majd.
Még ma is pofás grafika, hosszú és tartalmas játékidő, változatos helyszínek, izgalmas lövöldözések, kiváló MI, autós száguldozás, fejtörők, nagy adag sci-fi, egy csipetnyi horror és szerethető karakterek várnak rátok az elmúlt évtized egyik meghatározó játékának köszönhetően.



Sőt, még mindig nem értünk a karácsonyi ajándékok listájának végére, hiszen a Half-Life 2 mellé két másik teljes játékot is felpakoltunk a korongra a magyar CyberphobX jóvoltából. A Traffic Simulator a közlekedés szervezésének nem is olyan egyszerű feladataiba avat be bennünket, míg a The Police Simulator révén egy rendőrfőnök bőrébe bújva kell megtisztítanunk városunkat a bűntől.
DVD mellékletünkön a három teljes játékon felül ezúttal is találtok hasznos programokat, komolyabb és egészen tréfás videóteszteket, illetve videóelőzeteseket, kerekasztal beszélgetéseket, valamint azt is kiderül, hogy mely játékokat várják jövőre a GS Team tagjai.



Már nagyon régen ígérgetjük, hogy lesz AMD Bulldozer teszt, ám most végre tényleg összejött, így az Intel X79-es platformmal karöltve megnyúztuk az új AMD FX processzorokat.
Két új okostelefont is kipróbáltunk, név szerint a Samsung Galaxy Note-ot, illetve a Dr. Dre neve által fémjelzett HTC Sensation XL-t, mely egy vérbeli zenemobil lett.

Előzetes

Spec Ops: The Line
Rainbow Six: Patriots

Teszt
Star Wars: The Old Republic
The Elder Scrolls V: Skyrim
Saints Row: The Third
Rayman Origins
Need for Speed: The Run
Magicka Collection
Trine 2
L.A. Noire (PC)
Batman: Arkham City (PC)
LEGO Harry Potter: Yeards 5-7
Anno 2070
Dungeon Defenders
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Minecraft
Nadirim
Mercury Hg
World of Warcraft: Hour of Twilight
Panzer Corps: Wehrmacht
Radiant Silvergun
Rotastic
Saving Yello
Snowboard Hero
Assassin's Creed: Revelation (PC)
Duneon Siege III: Treasures of the Sun
Dead Island: Bloodbath Arena

Hardver

HTC Sensation XL
Samsung Galaxy Note
Tarol a Bulldozer: AMD-FX
Ismét robbantott az Intel

Kult
Platformfüggetlenül?
Meddig egyszerűsödnek a játékok?
A hangvezérlés jövője
Okostelefon - gyilkos vagy rivális?
Indie szökdelés
A bővítettvalóság-technológiák hatása a játékokra

Másvilág
(Jack és Jill, Majmok bolygója - A lázadás, Andy McNab és Peter Grimsdale - Battlefield 3: Az orosz, Robert E. Howard - Bran Mak Morn és a piktek, Oliver Bowden - Assassin's Creed: Testvériség, R.A. Salvatore - Az ősatya, Royal Hunt - Show me how to live, Dragonland - Under the Grey, Robert Charles Wilson - Örvény)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)