Hirdetés

Meghalt Ferret Baudoin, a Dragon Age: Origins és a Fallout 4 dizájnere

|

A veterán játékfejlesztő pályafutása során megfordult az Obsidian Entertainmentnél, a BioWare-nél és a Bethesdánál is.

Hirdetés

Október 15-én váratlanul elhunyt Ferret Baudoin, a Bethesda Softworks dizájnere, aki számos szerepjáték munkálataiban vett már részt, utolsó projektje a Starfield volt, előtte a Fallout 76 küldetéseinek megtervezésével bízták meg, majd a döcögős rajtot követően vezető dizájnerré léptették elő, akinek a további tartalmakat, köztük a Wastelanders kiegészítőt kellett felügyelnie. Haláláról Jeff Gardiner, az említett játék korábbi projektvezetője számolt be a Twitteren, örök optimistának, drága barátnak és elkötelezett szerepjáték-rajongónak nevezve néhai kollégáját.

Ferret Baudoin (valójában Eric Baudoin) ahogy sokan mások, QA tesztelőként kezdte a szakmát, mielőtt dizájnerként is kipróbálhatta volna magát. A MechWarrior 4: Mercenaries után dolgozott a soha meg nem jelent Black Isle Studios-féle Baldur's Gate 3-on és az ugyancsak elkaszált eredeti Fallout 3-on. Ezután kötött ki az Obsidian Entertainmentnél, ahol a Neverwinter Nights 2 vezető dizájnere volt Josh Sawyerrel együtt.

Hirdetés

Három évvel később már a BioWare-nél kamatoztatta a tehetségét, hozzájárulva a Dragon Age: Origins és a Dragon Age 2 sikeréhez. Itt hat évet húzott le, mielőtt a Bethesdához igazolt volna, ahol összesen tíz évet töltött, és a Fallout 4-en, valamint a már említett Fallout 76-on dolgozott.

Gardiner, aki azután is kapcsolatban maradt vele, hogy otthagyta a Bethesdát, a Twitteren felidézte, hogy rendszeresen megosztották egymással, hogy épp melyik RPG-vel játszanak. Baudoin ezt tényleg nagyon komolyan vette, többet játszott, mint bárki, akit ismer, az Owlcat Games legutóbbi Pathfinder játékát például négyszer is végigvitte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)