Hirdetés

Már van játszható változata a The Elder Scrolls VI-nak, erről is beszélt a Bethesda a széria 30. évfordulóján

|

A stúdió újfent megerősítette, hogy készül gőzerővel zajlik a The Elder Scrolls VI fejlesztése.

Hirdetés

Épp 30 éve annak, hogy megjelent az eredetileg teljesen más koncepció alapján készült, de a fejlesztés során radikálisan átalakult The Elder Scrolls: Arena, és ezzel megszületett a videojátékipar egyik legfontosabb franchise-a. A procedurálisan generált tartalmakkal - ezt a megoldást a tavaly Starfieldben is alkalmazta a Bethesda - támadó monstre RPG sikere meghozta a fejlesztőcsapat étvágyát, sorra jöttek a folytatások.

A Daggerfall politikát és részletesebb karakterrendszert villantott, a Morrowind iszonyú hangulatos, egzotikus helyszínnel, konzolporttal (Xbox) és modtámogatással emelkedett ki a tömegből, míg az Oblivion azzal mutatott újat, hogy korábban nem látott mechanikákkal dobta fel az élményt, a történetet pedig a Birodalom szívébe helyezte, és még a démonok világába is kaput nyitott. A számtalan Év játéka címmel kitüntetett Skyrim pedig a sárkányokkal és a zord északi környezettel gurított nagyot.

Hirdetés

A jubileum alkalmából született bejegyzésben a Bethesda fontos célként jelöli meg, hogy az imént felsorolt alkotások az idő múlása ellenére is játszhatóak maradjanak. Az első két rész ingyen letölthető, a Morrowind és az Oblivion a visszafelé kompatibilitás révén Xbox One és Xbox Series konzolokon is elindul, a Skyrim pedig lényegében mindenre megjelent már.

Van egyébként még egy évforduló, amiről érdemes megemlékezni, április 4-én tölti be a 10-et a The Elder Scrolls Online, amelynek már úton van a következő kiegészítője. Ami jövőben érkező további TES-tartalmakat illeti, zajlik a Fallout Shelter receptjére épülő The Elder Scrolls: Castles, de ami ennél is fontosabb, a Bethesda Game Studios már a 2018-ban bejelentett The Elder Scroll VI-ot gyúrja. Végül, de nem utolsósorban erről is szó esett a bejegyzésben.

"... igen, már fejlesztjük a következő fejezetet, a The Elder Scrolls VI-ot. Visszatérni Tamrielre, és játszani a korai buildekkel még most is ugyanakkora örömet és izgatottságot okoz, ugyanúgy a kaland ígéretét hordozza."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)