Hirdetés

Már a Steam is támogatja a PS5 kontrollerét

|

A Valve egy frissítéssel megoldotta, hogy a DualSense-t is használhassuk a Steames játékoknál.

Hirdetés

Bár a készlethiány miatt egyelőre még kevesen tapasztalhatják meg a PlayStation 5 előnyeit, azt minden konzoltulajdonos és minden tesztelő kiemeli, hogy a Sony csodát művelt az új kontrollerrel.

A DualSense-t olyan újdonságokkal vértezték fel, mint a precíziós rezgés és az adaptív ravaszok, ami alaposan megdobja a játékélményt, persze ehhez az is kell, hogy a fejlesztők kihasználják ezeket a funkciókat (mint a Marvel's Spider-Man: Miles Morales vagy az Astro's Playroom).  

Hirdetés

A kontrollerrel rendelkező játékosok már a Steamen is használhatják a kontrollert, ugyanis a Valve kiadott egy frissítést, ami lehetővé teszi a DualSense támogatását, immáron nem csak azoknak, akik a kliens béta verzióját futtatják. A vállalat bejelentette, hogy a platform Input API-ját használó játékok már az eszköz számos funkcióját ki tudják használni, így a trackpad, a led, a rezgőmotorok és a giroszkóp is hadba állítható. Olyan címekkel játszhatunk így, mint a Death Stranding, a No Man's Sky és a Horizon: Zero Dawn, de ez csak néhány név a sok közül. 

A Valve gondoskodása egyébként kiterjedt az Xbox Series X/S kontrollerére is, ott hibajavításokat eszközöltek, hogy problémamentes legyen a használat. A kérdés adja magát: ti kontrollerrel vagy billentyűzettel játszotok a Steames gyűjteményetek tagjaival?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)