Hirdetés

A hét legjei, avagy mi történt a héten?

|

Kísérletezős kedvünkben vagyunk, úgyhogy most egy rendhagyó heti összefoglalót hoztunk nektek, melyből megtudhatjátok, melyek voltak a hét legjobb, legrosszabb, és legérdekesebb hírei. Vagy épp a legkevésbé érdekesek.

Hirdetés

Időről időre változtatunk egy kicsit a heti összefoglalón, vagy azért, mert épp ránkront az ihlet, vagy azért, mert egy rendezvény után hazaérve már csak az autopilótával vagyunk képesek cikket írni, azért meg nem lehetünk felelősek. Most, ezen a gyönyörű, napsütéses vasárnap estén (a nap süt, csak nem látjuk), úgy döntöttünk, a szokásos formátum helyett változtatunk egy picit, és ez alkalommal nem a hét összes valamennyire érdekes hírét szedjük össze, hanem minden olyat, ami valamivel kiérdemelte, hogy az alábbi kategóriákban diadalmaskodjon. Szóval fogadjátok szeretettel, és kommentben mondjátok el, ti hova mit jelölnétek.

Kezdjük azért a Hype-pal, abból nem lehet baj:

A hét legjobb híre

Indítsunk mindjárt egy vitás kategóriával, és biztosak vagyunk benne, hogy ezzel nem fog mindenki egyetérteni. Ugyanakkor fontos és örömteli hír, hogy belátható közelségbe került a No Man's Sky megjelenés, ugyanis a Hello Games bejelentette, pontosan mely napon adja ki nagyon ígéretesnek tűnő, de ugyanannyira kockázatos játékát. Megtudtuk a gépigényt is, valamint hogy mit tartalmaz a nagyon exkluzív gyűjtői kiadás. 

A hét legrosszabb híre

A Naughty Dogot azért nem alkalmaznánk újságírónak, mert hiába végezne jó munkát, elképzelhetetlen, hogy időben adja le a cikkeit. Az Uncharted 4: A Thief's End hogy, hogy nem még egy kicsit késik, így április helyett csak májusban játszhatunk majd vele. Leghamarabb. Legalább a többjátékos szegmensbe nyerhettünk egy kis betekintést a nyílt bétának köszönhetően, amivel EndreMan és én, Paca is futottunk pár kört. Nézzétek ezt meg az alábbi videóban.

A hét legmeglepőbb híre

Nem az a nagy meglepetés, hogy a Forza Motorsport 6 PC-re jön. A Microsoft most nagyon belendült, vészesen fogynak az Xbox One-exkluzívok, nem lepődnénk meg, ha ezentúl egy exkluzívnak indult játék sem kerülné el a Windows 10-et. A meglepetést inkább az okozta, hogy ugyan csonka változatban, de ingyenesen, Forza 6: Apex néven jelenik meg, és inkább azt akarják megmutatni vele, hogy ilyet is lehet, nem pedig a Forza játékoknak akarnak új rajongókat szerezni. Mindenesetre örülünk, és azok se szomorkodjanak, akik One-on fizettek érte: hatalmas különbség van az általuk megvásárolt és az ingyenesen kínált kiadás között.

A hét legkevésbé érdekes híre

A Gearbox nagyon hisz a Battleborn sikerében, csak valahogy mégsem viszi túlzásba a reklámozást, vagy nem azoknak az embereknek hirdeti, akik erre tényleg fogékonyak. Az FPS nézetből játszható MOBA (és még egy kicsit több) egyelőre nem tartozik a szezon legjobban várt játékai közé, és az sem borította fel a világ egyensúlyát, hogy bemutatták a két új karaktert.

A hét legjobb Másvilág híre

Van ugye nekünk (már vagy tíz éve) ez a Másvilág rovatunk, amiben a nem videojátékos eseményekről adunk hírt, biztosan ismeritek (ha nem, katt a linkre, görgessetek picit, tök érdekes dolgokat találhattok ott). Ebbe a kategóriába nem is választhattunk volna mást, mint az Oscar 2016 nyerteseit, hiszen nem csak örülhettünk, hogy sok-sok év után újra egy magyar film lett díjazott, de végre megkapta az internet kedvence, Leonardo DiCaprio is a régóta megérdemelt szobrocskát. 

A hét legrosszabb Másvilág híre

Sajnos újabb legendás színészt veszítettünk el a héten. George Kennedyt mindenki máshonnan ismeri (én például a Csupasz pisztolyból emlékszem rá tisztán), viszont legalább szép kort élt meg, és 183 szereppel a háta mögött mozgalmas életet zárhatott. Van egy másik gif, amit szívesen beraktam volna ide, de talán nem ez a legmegfelelőbb hely neki. Úgyhogy inkább legyen ez:

A hét legjobb videója

Mondhatjuk, hogy eléggé rápörögtünk a Tom Clancy's The Division jövőheti megjelenésére, és vannak ezzel így még pármillióan a világon. A Ubisoft mindent megtett azért, hogy mindenki tudjon a játékról, és hamar megteljenek a szerverek New Yorkot megmenteni kívánó hősökkel. Azt még két béta után sem tudjuk biztosan, hogy valóban jó lesz-e, de azt azért el kell ismerni, hogy a videókat készítő csapat jó munkát végzett. Itt van még kettő, ha a launch trailerrel nem tudtok betelni.

A hét pletykája

A játékiparban sem tudnak titkot tartani az emberek, az újságírók meg megírják, ha valami érdekeset hallanak. A hét kétségtelenül legdurvább pletykája, hogy az Xbox One erősebb lehet, mi több, bővíthető, amivel pont elveszik a konzolok egyik legnagyobb előnye: az egységesség. Nagy érv mind az Xbox, mind a PlayStation mellett, hogy azt nem kell fejlesztgetni, egyszer megveszi az ember, és évekig elvan vele. Egy erősebb One-nak (és ha már itt tartunk, PS4-nek) örülnénk, de ha a Microsoft azt tervezi, hogy már Xboxból is ezerféle lesz, az nem biztos, hogy hosszútávon használ. 

A legnagyobb WTF a héten

Ebbe a kategóriába valószínűleg minden héten választhatnánk valamit a Twitch-ről, nagyon fura dolgok történnek arrafelé. Az emberek ugyan egyelőre jól szórakoznak azon, ha egy fajtársukat látják streamelni, de ugyanilyen népszerű a báb, aki a napokban kezdett játszani. Szóval ez van most az internet bizarr oldalán.

A hét cikke

Egy kicsit aggasztó, ahogy a trendek alakulnak. Az Electronic Arts többet keres a digitális eladásokból, mint a dobozosokból, ami azt jelenti, hogy nagyon sok DLC-t veszünk, és nagyon sokat költünk mikrotranzakcióra. Ezt a kiadó nyilván kihasználja, így a jövőben még több DLC és még több mikrotranzakció jöhet, sőt, nem csak az EA részéről, másoktól is. Mi azért jobban szeretünk egy összeget fizetni egy élményért. Elmélkedtünk ezen egy sort a cikkben, szóljatok hozzá, ti hogy látjátok a dolgot.

És ami még történt...

Ha kimaradt volna, olvassátok el Assassin's Creed Chronicles: India tesztünket, nézzétek meg, milyen játékok jönnek március és április folyamán, mit gondoltunk a Zootropolis című új Disney filmről, milyen volt a Mozdulj Gamer Jeges nap (legközelebb űrkiállításra lehet menni!), milyen izgalmas dolgokat jelentett be a Nintendo a legutóbbi Direct során, hogyan emlékeztünk vissza az Earthworm Jimre, és ami a legfontosabb: írjatok az Arénába, hogy bekerüljetek a következő GameStar magazinba.

További híreinket megtaláljátok ezen az oldalon.

E hétre búcsúzunk, holnap találkozunk, addig is ne feledjétek a jelszót, és mindenképp, minden körülmények között "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)