Hirdetés

Legalább két nagy játék jöhet a Microsofttól idén a már ismerteken felül

|

Egy bennfentes szakújságíró osztotta meg értesüléseit hallgatóságával egy podcast keretein belül.

Hirdetés

Nem kétséges, hogy a Microsoft igen komoly erőforrásokat fordított a felvásárlásokkal korábbi mérete többszörösére hizlalt, és időközben átbrandelt Xbox Games Studios megerősítésére. Ez a befektetés pedig előbb-utóbb a játékkínálatban is megmutatja majd a hatását, még ha a koronavírus keresztül is húzta a menedzsment számítását.

Az Xbox Series X és Series S konzolok készlethiánnyal és pár gyermekbetegséggel küzdve végül rendben elrajtoltak, csak épp az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy nagyítóval kellett keresni a házon belül fejlesztett nyitócímeket, miután a Halo Infinite elhalasztásáról döntöttek. Tegyük hozzá, hogy helyesen, mert így még van remény, hogy 2021 őszén, a patinás franchise 20. évfordulóján valóban olyan folytatást kapjanak a rajongók, amilyet nem érhet minőségi kifogás.

Hirdetés

Mindenesetre a - jellemzően a Covid19-cel indokolt - csúszások következtében az Xbox Game Studios idei játékkínálatát erősíti Master Chief történetének újabb felvonása mellett például a szürreális Psychonauts 2 is. Ráadásul ez a Double Fine korábbi vállalását tiszteletben tartva PS4-re szintén elkészül, és nyilván játszható lesz majd PS5-ön is, de valószínű, hogy csak a kompatibilitás révén, és minden új generációs nyalánkság az xoboxos, illetve PC-s tábor kiváltsága marad.

Ezzel párhuzamosan kilép a korai hozzáférésből az Obsidian-féle Grounded, valamint nyáron berepül a Microsoft Flight Simulator konzolos átirata. Utóbbi csak Xbox Series X|S-re, mivel a One-os verzió egyelőre lekerült a napirendről. Annak, hogy a misztikus Everwild (PC, Xbox One, Xbox Series X|S), valamint a Senua's Saga: Hellblade II (PC, Xbox Series X|S) szintén a 2021-es felhozatalt erősítse, már egészen kicsi az esélye, de nem zárhatjuk ki teljesen.

Ha az utóbb felsoroltakat figyelmen kívül hagyjuk, akkor korrektnek igen, kiemelkedőnek viszont nem igazán nevezhetjük az Xbox Game Studios idei évét. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a divízió prominensei rendszeresen hangoztatják, van még pár meglepetésük a számunkra. Épp emiatt bír jelentőséggel, hogy Jez Corden, a Windows Central munkatársa az Xbox Two podcast korábbi adásában elkotyogta (a 45. percnél jön a lényeg), hogy tudomása szerint az eddig bejelentetteken kívül két nagy játékot kiad még idén az Xbox Game Studios. Olyan címekről van szó, amelyek még ismeretlenek a nyilvánosság előtt, a részletekbe viszont már nem volt hajlandó belemenni.

Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy vajon mi lehet a két titokzatos alkotás. Az egyik potenciális befutó nem más, mint a korábban már pletykált Forza Horizon 5. Igaz ugyan, hogy a Playground Games gőzerővel dolgozik egy új Fable szerepjátékon, de ahhoz a projekthez gyakorlatilag nulláról épített fel a stúdió egy B-csapatot, így az A-csapat időközben akár már egészen közel járhat ahhoz, hogy befejezze a Forza Motorsportból kinőtt spin-off újabb részét.

Miután már két teljes év is eltelt a We Happy Few megjelenése óta, akár a Compulsion Games következő játéka is beférhet még a karácsonyfa alá. Erről a projektről egyelőre azon túl, hogy Phil Spencer látta és nagyon izgalmasnak találta, semmit sem tudni.

Nem szabad továbbá megfeledkezni a Microsoft tavalyi bevásárlásáról sem, ami a ZeniMax Media révén a kezére juttatta a Bethesdát és egy rakás stúdiót. Nyílt titok, hogy a MachineGames trilógiává akarja bővíteni újraértelmezett Wolfenstein sorozatát. Ha feltételezzük, hogy a svédek képesek párhozamosan több játékon is dolgozni, akkor nem tűnik szentségtörő gondolatnak, hogy talán már évek óta rotyog a kondérban B.J. Blazkowic nácivadász pályafutásának következő állomása.

Ti milyen játékoknak örülnétek idén a Microsofttól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)