Hirdetés

League of Legends - Gragas a kispadon iszik tovább

|

Mindig van 1-2 hős, akiket kivesznek profi meccsekről, hogy véletlenül se történhessen meg az az eset, ami a múlt heti Worlds alatt történt.

Hirdetés

Kezdjük az elején. Múlt héten Reignover Gragasa akkor sem volt hajlandó eldobni a sört, amikor törésig nyomogatták a Q-t, így a League of Legends világbajnokságát meg kell szakítani, és újra kellett kezdeni a meccset.

Ez a bug olyan ritkán fordul elő, hogy a Riot először azt nyilatkozta "egyelőre bennhagyjuk a karaktert, de ha ez még egyszer előfordul, akkor a globális tiltólistára kerül a bajnokság hátralévő részére". Aztán a fejlesztők egy kicsit turkáltak a karakter kódjában és kiderült, hogy a bug előfordulási esélyes sokkal nagyobb, mint hitték, így nem várják ki a második alkalmat.

Ezzel Gragas tiltólistára került a bajnokság hátralévő részére. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen globális tiltás nem ritka. Emlékezzünk, hogy a Season 4 jelentős részében nem lehetett Shen-t profi meccseken használni egy hasonlóan problémás hiba miatt. Itt ez most csak azért kínos mert Gragas jelenleg a 3 legjobb jungler között van (legalábbis a Worlds metában, ami mindig kicsit más, mint általában), és a játékosok rengeteget gyakoroltak vele a bajnokság előtt.

Mivel a top tierben jelenleg 3 jungler hős van (Elise, Gragas, Rek'sai) problémás, hogy egyet eltávolítanak. Ez azzal jár, hogyha a Red Side a tiltási fázisban kitiltja mondjuk Elise-t, akkor a kék oldal elviszi Rek'sai-t, és a red kénytelen lesz egy alacsonyabb osztályú karaktert választani. Ebből az következik, hogy a piros oldalnak ki kell majd tiltania két junglert is, hogy ne kerüljenek hátrányba, de ezzel az lesz a gond, hogy ebben az esetben kénytelenek lesznek nyitva hagyni Mordekaisert vagy Gangplanket, mely hősök szintén brutálisan erősek. A kék oldalnak így komoly előnye lesz, hiszen mindig ők választanak először.

Mindenesetre érdekes pick/ban stratégiákat láthatunk majd. Gragason kívül még Ziggs és Lux kerültek a kispadra, de mivel ők már jó ideje kiestek a metából, így ez annyira nem probléma a versenyen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)