Hirdetés

Laptopot a gyerekeknek!

|

Számos program indult be a közelmúltban, ami a fejlődő országok gyermekeinek próbál egy kis informatikai alapot biztosítani, hogy ezzel segítsék az oktatást. Ilyen a híres-hírhedt százdolláros laptop is, amit az OLPC (One Laptop Per Child) project keretében terjesztenek.

Hirdetés

Rengeteg kritika érte azonban ezeket a programokat, mivel egyes országokban, ahol többek között az ivóvíz- és a gyógyszerellátás is komoly probléma a számítógép szükségtelen luxuscikknek tűnik inkább - sok helyen iskola sincs, ahova a gyerekek magukkal vihetnék, hogy az segítse a hangzatos célt, a "tudáshoz való hozzáférés"-t.
Nemrég jött a képbe egy új ötlet, a világ másik felén. Carlos Slim - aki momentán a 'világ leggazdagabb embere' címet viseli - hatalmas vagyonát hazája, Mexikó javára kicsit megcsapolja. 250 ezer olcsó notebookot vesz 2007 folyamán, amit a tervek szerint 2008-ban további egymillió követ majd. Mindegyik 250-300 dollárba kerül, és nem valami egyedi tervezésű lesz, mint a 100 dolláros testvérük: hasonló, mint amiket mi is vehetünk a boltban, csak éppen nagyon olcsó. Elsőnek iskolák és könyvtárak kapnak belőle, ahonnan ezek után a könyvekhez és más adathordozókhoz hasonlóan a gépek is kölcsönözhetőek lesznek. És mivel az úr vagyonát a telekommunikáciból szerezte (Telmex tulajdonos), ezért cége wireless hálózatok kiépítését is vállalja a megajándékozott közintézményekben.

 

carlos_slim.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)