Hirdetés

Komoly gondok vannak az Immortals of Aveum PC-s teljesítményével

|

Finoman szólva sem sikerült makulátlanra az EA új játéka, az Immortals of Aveum PC-s változata.

Hirdetés

Szó se róla, nem könnyű kitűnni egy olyan időszakban, amikor egymás után fut be egy Diablo IV, egy Baldur's Gate 3 és egy Starfield, de az Electronic Arts azért megpróbálta a dolgot az augusztus 22-én megjelent Immortals of Aveummal, amely azzal próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy "tisztán" következő generációs látványt ígér az Unreal Engine 5.1-re alapozva.

A varázslós Call of Dutyként is emlegetett, a lövöldözést és a mágiát mixelő belső nézetes játék azonban a jelek szerint nem tudott megbirkózni a nagy vállalással, a korai beszámolók alapján ugyanis súlyos technikai problémák rontanak bele a next-gen csillogásba.

Hirdetés

A Kotaku a ResetEra fórumozóinak bejegyzéseire hivatkozva azt írja, hogy a felhasználók akadozásra és időnkénti összeomlásokra panaszkodnak, az Immortals of Aveum pedig teljesen kifekteti az átlagos PC-ket. Ezzel cseng össze a Rock Paper Shotgun teljesítménytesztje is, amely alapján a fejlesztő Ascendant Studios még a legfrissebb hardverekre sem optimalizálta tisztességesen a játékot.

A tesztet jegyző James Archer szerint az Electronic Arts varázslós lövöldéje a DLSS 3 képkockagenerálás eddigi legrosszabb implementálását mutatja fel, villódzó képekkel zavarva a kezelőfelületet, és végső soron játszhatatlanná téve az Immortalst a funkciót egyedül támogató RTX 40-es sorozatú GeForce-kártyákon. A szerző emellett arra is panaszkodik, hogy a játék még az új RTX 4060-nal is csak átlag 49 fps képkockasebességet produkál 1080p/ultra beállítások mellett.

"A legtöbb játék közel sem terhel le ennyire egy hetekkel ezelőtt megjelent, középkategóriás GPU-t."

- áll a tesztben. A problémákról szóló beszámolók különösen kínosak egy olyan cím fényében, amelynek még a minimum gépigénye is RTX 2080 Super videokártyát és 9700-as Intel i7 processzort ír elő, a 4K/Ultra grafikai beállításokhoz pedig egyenesen RTX 4090-es GeForce GPU-t követel. Könnyen meglehet, hogy az Immortals of Aveum képében egy újabb, Forspoken-szerű bukás elé nézünk, pedig egyébként a konzolos átlagpontszáma nem is olyan rossz, még ha az eredetiség hiánya több kritikusnál szemet is szúrt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)