Hirdetés

Kiszivárgott, hogy mi lesz a Sony válasza az Xbox Game Passre

|

Klasszikus és modern PlayStation-játékokhoz férnének hozzá az előfizetők, éppúgy, mint a Microsoft szolgáltatásával.

Hirdetés

Ma már nem szükséges teljes áron megvásárolni minden új játékot, hiszen léteznek olyan előfizetések, amelyeknek hála akár a megjelenésük napján élvezhetjük a friss kalandokat. Ilyen például az Xbox Game Pass, a Ubisoft+ vagy éppen az EA Play, és könnyen lehet, hogy nemsokára egy japán óriás is beszáll a buliba a saját megoldásával.

A Bloomberg jelentése szerint a Sony egy olyan szolgáltatáson dolgozik, ami működését tekintve nagyon hasonlít az Xbox Game Passhez, így értelemszerűen annak is lenne a kihívója. Állítólag jelenleg Spartacus kódnév alatt fut a dolog, és az előfizetők havi díjért cserébe érhetnének el különböző játékokat. Ráadásul nemcsak modern címeket, hanem olyanokat is, amelyek eredetileg az első PlayStationre, PS2-re, PS3-ra, vagy éppenséggel PSP-re jelentek meg.

Hirdetés

Várhatóan a szolgáltatás PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön lesz elérhető, és talán már 2022 tavaszán elrajtolhat. Ezzel a lépéssel a Sony egyúttal összekötheti a PlayStation Plus és PlayStation Now szolgáltatásokat is, habár a tervek szerint csak az előbbi marad meg ezen a néven, az utóbbi nem. Elméletileg három szintje lesz az új előfizetésnek.

Az elsőre befizetők a Plus előnyeit élvezhetik, míg a másodikhoz tartozó tagok már játszhatnak PlayStation 4-es és később PlayStation 5-ös címekkel is a katalógusból. A legmagasabb, vagyis a harmadik szint előfizetői kibővített demóknak, felhőszolgáltatásnak, illetve a régebbi platformokra megjelent klasszikusoknak is örülhetnek. Az egyelőre rejtély, hogy a Vita felhozatala is elérhető lesz-e ilyen formában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyelőre hihetőbb pletykaként érdemes kezelni a fenti információkat, de a Game Pass népszerűségét látva nem volna meglepő ez a lépés a japánok részéről. Ti előfizetnétek a Sony szolgáltatására?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)