Hirdetés

Kalózok prédája lett a legszebb túlélőhorror, nem védi többé a Denuvo a The Callisto Protocolt

|

Több mint egy évig sikeresen akadályozta meg a hírhedt piszkálásvédelmi rendszer, hogy olyanok is játszhassanak a Striking Distance Studios alkotásával, akik nem akartak fizetni érte.

Hirdetés

Jóllehet, még azon PC-s játékosok körében sem túl népszerű a Denuvo a PC-k teljesítményére gyakorolt kedvezőtlen hatása miatt, akiknek eszükbe se jutna warezolni, a kiadók és fejlesztők okkal építik be játékaikba. A megjelenést követő első hónapokban, pont az eladások szempontjából legkritikusabb időszakban nyújt extra védelmet alkotásaiknak az Irdeto piszkálásvédelmi megoldása.

Vannak persze olyan játékipari szereplők is, amelyek feleslegesnek tartják, vagy azért, mert másképpen, esetleg saját eszközzel tartják távol a kalózokat, vagy azért, mert elvből elutasítják a DRM minden formáját (lásd: CD Projekt RED).

Hirdetés

Nos, a PUBG kiadójaként nagyra nőtt Krafton nem ilyen, kezdettől fogva a Denuvo bevetésével igyekezett maximalizálni a 2022 decemberében kiadott The Callisto Protocol PC-s eladásait. Más kérdés, hogy hiába néz ki piszok jól a Dead Space alkotójának túlélőhorrorja, a játékmenet hiányosságai miatt a kritikusok fanyalogva fogadták (mi is csalódtunk), de ennél is nagyobb baj, hogy a szükségesnél kevesebb játékost sikerült csak meggyőznie arról, hogy érdemes rákölteniük a pénzüket.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a kiadó nem hiszi, hogy már érdemben befolyásolná az eladásokat a Denuvo megléte vagy hiánya, ezért szép csendben eltávolította - vette észre a PCGamesN. A Striking Distance sci-fi túlélőhorrorjának steames adatlapján ugyanis már nem említi a DRM-et.

Bár sem anyagi, sem kritikai értelemben nem aratott sikert a The Callisto Protocol, a Krafton nem mondott le a franchise-ról. Már készül is egy roguelike élményeket ígérő spin-off.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)