Hirdetés

Jövőre csúszik az év egyik legjobban várt stratégiai játéka

|

Nehéz döntést kellett meghozniuk a Homeworld 3 fejlesztőinek.

Hirdetés

Sokáig hevert parlagon minden idők egyik - ha nem a - legjobb űrstratégiai játéksorozata, a Homeworld, mielőtt a becsődölt THQ romjai közül a Gearbox kimentette volna. Randy Pitchford FPS-ekre szakosodott csapata azonban beérte annyival, hogy kipofozza a klasszikus epizódokat, ennél merészebb kísérletezésbe nem vágott bele a számára ismeretlen műfajjal.

A franchise jövőjét meghatározó új csapásirányok felfedezésébe inkább bevont egy külső, a Homeworld fejlesztői által alapított stúdiót, a vancouveri Blackbirdöt, amely mielőtt folytatta volna az űreposzt, előbb még elmesélte a földhözragadt előzményeket a Homeworld: Deserts of Kharak képében.

Hirdetés

2019 nyarán jelentették be végül a sokak által várt Homeworld 3-at 2022 negyedik negyedévére datált premierrel, ám bármennyire távolinak is tűnt ez akkor, a Blackbird csak akkor tudná tartani az ütemtervet, ha crunchra, vagyis jelentős túlórázásra kényszerítené a fejlesztőket. Ezt a stúdió ugyanúgy el akarja kerülni, mint a kiadóként érintett Gearbox, emiatt a megjelenést 2023 első felére halasztották.

A döntésről a Twitteren számoltak be a felek, miközben kiemelték, hogy az így nyert hónapok az általunk az év legjobban várt stratégiai játékai közé választott Homeworld 3 javára fognak válni, azaz nem kell lejjebb adniuk a minőséggel kapcsolatos célkitűzésekből. Továbbá megígérték, hogy augusztusban a Gamescom során minden eddiginél részletesebb betekintést nyújtanak majd.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)