Hirdetés

Jön az Alan Wake Remastered, de nem minden PC-s fog örülni

|

Hivatalosan is bejelentette a Remedy az Alan Wake régóta pletykált felújított kiadását.

Hirdetés

Frissítés: Időközben az Epic Games megerősítette, hogy 4K-ban élhetjük át újra az Alan Wake történetét, és a remaster Same Lake kommentárjain túl magában foglalja a The Signal és a The Writer DLC-ket. Az Alan Wake's American Nightmare-ről ellenben nem esett szó. Sajnálatos lenne, ha kimaradna.

Korábban írtuk: Mióta 2008 végén (egy, a páromtól karácsonyra kapott Xbox 360 tehet az egészről) átnyergeltem PC-ről konzolokra, már én is generációkra osztom a játékokat, és meg kell vallanom, hogy a PS3/X360-korszak címei közül az Alan Wake áll hozzám a legközelebb. A teljesség igénye nélkül olyan címeket ütött ki a nyeregből, mint a Mass Effect 2, a Fallout: New Vegas, a BioShock, a Deus Ex: Human Revolution, a Dishonored, a Halo: Reach, a Gears of War 2, a Heavy Rain, az Uncharted 2: Among Thieves és a The Last of Us.

Éppen ezért már-már gyermeki örömmel olvastam a Remedy Entertainment Facebook-oldalára nem sokkal ezelőtt felkerült posztot, majd pedig a stúdió kreatív motorjának számító Sam Lake nyílt levelét.

Hirdetés

Igaznak bizonyultak tehát a pletykák, valóban készül az Alan Wake Remastered, mi több, valószínűleg rendkívül előrehaladott állapotban lehet a projekt, hiszen még az ősz folyamán kiadja a Remedyvel összebútorozott Epic Games. Mindez persze azt is jelenti, hogy hiába is keresnétek majd a PC-s változatot a Steamen, a GoG-on, vagy bármelyik másik platformon. Az alkotói válságban szenvedő író kalandja ebben a formában csakis az Epic Games Store-ban lesz elérhető.

No meg persze konzolon, Xbox One-on, Xbox Series X|S-en, és most először a Sony masináin is, tehát PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön. Megjelenési dátum még nincs, de most már egészen hihetőnek tűnik az, amit egy tajvani viszonteladó szivárogtatott ki.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A további részleteről - köztük a felújított változat tartalmáról, áráról - a későbbiekben ad majd tájékoztatást a Remedy. Ti lecsaptok majd az Alan Wake Remasteredre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)