Hirdetés

Játékkal a rák ellen

|

Mostanában egyre újabb és újabb felhasználási módokat találnak ki a videojátékoknak. A legújabb ötlet egy olyan alkotás, mely meggyőzi a fiatal rákbetegeket, hogy mennyire fontos a kezelésük.

Hirdetés

A Re-Mission című akciójátékban egy Roxxi nevű nanobottal puszíthatunk rákos sejteket, és küzdhetünk a kezelések mellékhatásai ellen. Orvosi szakértők szerint a rákos tinédzserek sajátságos helyzetben vannak, mivel elég idősek már ahhoz, hogy ők feleljenek a saját kezelésükért, ugyanakkor még nem biztos, hogy elég érettek a gyógyszerezés fontosságának megértéséhez. Emiatt hajlamosak kihagyni egy-egy adagot, mely végzetes következményekkel járhat. A Re-Mission célja éppen ennek a veszélynek a megmutatása, szórakoztató formában. A fejlesztést pénzügyileg támogató HopeLab alapítvány szerint a program igen hatékony, mivel sikeresen megérteti a játékosokkal betegségük lényegét. A HopeLab következőnek egy túlsúlyossággal foglalkozó játékot szeretne készíttetni, mivel az USA-ban ez elég komoly problémát jelent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)