Hirdetés

Így működik a Steam főoldala

|

Terjedelmes videóból ismerhetjük meg, milyen algoritmusok rejlenek a Valve platformjának egyik központi része mögött.

Hirdetés

Rengeteg különféle launcher és digitális áruház áll a PC-s közösségi rendelkezésére, azonban kétségtelen, hogy továbbra is a 2000-es évek eleje óta működő Steam örvend a legnagyobb népszerűségnek. A Valve platformjának kínálatában elképesztően sok játékot találni, és az sem mellékes, hogy kifejezetten gyakoriak a leárazások, amelyekről általában már a program elindítása után azonnal értesülhetünk az alaposan megpakolt főoldalnak hála.

Hirdetés

A Steam főoldala nemcsak azért létezik, hogy onnan kiinduvla eljuthassunk a platform más részeibe, ugyanis akadnak olyan részei, amelyeket aktívan gondoznak az üzemeltetők. Nem olyan régen fel is került a Steamworks Development YouTube-csatornájára egy videó, amiből egy csomó érdekességet megtudhatunk a Steam ezen szegletéről. Az anyag leginkább azoknak szól, akik értékesíteni szeretnének a Valve platformján, de azért a mezei felhasználók számára is tartogathat érdekességeket.

Joggal hihetnénk azt, hogy ezt a központi részt teljes mértékben algoritmusok kezelik, ám a helyzet valójában az, hogy a Valve munkatársai továbbra is kézi vezérléssel irányítanak ezt-azt, és előfordul, hogy megkeresnek játékfejlesztőket, akiknek a játéka beleillene valahova, de az sem ritka, hogy pont a fejlesztők érdeklődnek az üzemeltetőnél egy-egy ilyen lehetőség miatt.

Ha tudtok angolul, és érdekel, hogy mit miért láttok a Steam egyik központi szegletében, akkor érdemes végignézni a videót.

Ti egyébként elégedettek vagytok a Steam főoldalának működésével?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)