Hirdetés

Hidegvérű nyár

|

Közeleg a forró nyár, de a hidegvérűség nem múlik el – épp csak a négyzetre emelkedik, ha nem tovább. Megérkeztek a legújabb képek a Manhunt 2-ről, és úgy néz ki, hogy a képernyőn megjelenő gyilkosságok most még realisztikusabban sokkolhatják a közönséget. Ennél talán már csak egy dolog lehet brutálisabb: a legendás Jack Thompson reakciója.

Hirdetés

Bűnlajstrom

A Rockstar Games nevet biztosan mindenki ismeri, aki valamelyest járatos a videojátékok birodalmában, és gondolom, azonnal rá tudjátok vágni, hogy miféle játékokban volt benne a kezük. Hát bizony, nem éppen babázgatós-kifestős játékokkal írták be magukat a virtuális történelemkönyvekbe, elég csak a GTA-sorozatra gondolni: bizony, polgárpukkasztó, szókimondó és közvetlen akciójátékok ezek, a botrányok körülöttük viszont még inkább sikeressé tették őket. Noha más jellegű progikat is fel tudnak mutatni a Rockstar emberei, mégis ezeknek a durva játékoknak köszönhetik gazdagságukat. Ebbe a sorba tartozik a 2003/2004-ben megjelent Manhunt is, amely talán még jobban megdöbbentette a népet, mint a GTA: néhány országban szépen be is tiltották, és a kategorizálások során is „tizennyolcas karikákkal” bélyegezték meg. Sok akciójátékban valamilyen szinten kikerülhető az agresszió, a gyilkosság. Itt viszont kötelező.



Director’s Cut

De mi is az a Manhunt? A játékos megbízásként gyilkosságokat hajt végre, és türelmének megfelelően választhatja meg a kivégzések brutalitásának mértékét. A kivégzések a „Director” (a megbízó) kameráinak szemszögéből láthatóak, és néhol egészen gyomorforgató jeleneteket tudunk lezavarni. A környezet meglehetősen sötét tónusú, a hanghatások brutálisak, a játékmenetben pedig fontos szerep jut a lopakodásnak. Több fegyver áll a játékos rendelkezésére, mindnek megvannak a maga kivégzési módozatai. A kíváncsi játékosok, akik még nem próbálták, és elég erős az idegzetük, a YouTube-on is megnézhetnek pár ilyen kivégzést. A betiltás oka egyértelművé válik, ha megnéztek néhány „hentesbárddal-leverte-a- nyakáról-a-fejét” nevezetű epizódot. Jó étvágyat hozzá!



Folytassa, doktor!

A közelgő második részben tovább műthetjük pácienseinket, és ahogy a képeken látszik, immár valamelyest szebb kivitelezésben – hál’ a magasságos teremtőnek, annyira azért mégsem élethű formában, hogy a valósággal keverjük. A történet szerint egy titkos kísérleti laboratóriumban valami katasztrofálisan rosszul sül el (eddig katasztrofálisan eredeti), a két túlélő pedig Daniel Lamb és Leo Kasper. Hirtelen semmi nem áll majd az útjukba. Főhősünk pedig sikítós-óbégatós elmegyógyintézetben ébred öntudatra, de hogy mi is a nagy harci helyzet, az csak egy kis játék után derül ki. A paranoid ébredés után persze azonnal el lehet kezdeni a melót. Úgy néz ki, a Director nem fog szerepelni a játékban, vagyis a történet egy kicsit más irányba terelődik, de a fejlesztők ígéretei szerint megmarad a vérfagyasztó, lopakodás-alapú játékmenet; a történet viszont előrébb lendül, és a külcsín is fejlődik, a design, a grafika mindenképpen újításokon megy keresztül. Külön érdekesség a dologban, hogy immár a legújabb fejlesztőcsapat, a Rockstar London is besegít a játék készítésében, a már javában dolgozó Rockstar North és Leeds mellett. A játék a tervek szerint Playstation 2-re, PSP-re, és Nintendo Wii-re fog megjelenni, hivatalosan legalábbis ez az álláspont. A sor természetesen bővülhet még. Kérdés lehet még a fogadtatás – valószínüleg ez a rész is sok helyen be lesz tiltva, mert a brutalitás nem enyhül. Sőt talán fokozódik. Talán új szintre lép.



Nyári program: haverok, buli, balta

Egyelőre tehát ennyi az annyi: náhány új kép, de közeleg a megjelenés időpontja, így biztosan jönnek majd a finom kedvcsináló és játékmenetet ábrázoló videók, képek. Úgy néz ki, még a nyáron megjelenik a játék, júliusnál előbb semmiképpen, de akkor már talán megérkezik, biztosat persze soha nem szabad mondani; egy biztos: erős idegzetű, érett, és többé-kevésbé ép elméjű játékosok számára ajánlott nyári program lehet, viszont szülőknek és nevelőknek ezúton is üzenem: kés, Manhunt, olló – gyerek kezébe nem való.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)