Hirdetés

Fellélegezhet a sakkvilág, pont került análgyöngyös csalási botrány végére

|

Rendeződött az ügy Magnus Carlsen és Hans Niemann között.

Hirdetés

Tavaly októberben egy hosszabb cikkben foglaltuk össze, végül egy tekintélyes világbajnok színpadias hisztije, egy amerikai csodagyerek fölösleges és káros vagánykodása és Elon Musk miatt roggyant meg a profi sakk. Volt ott minden, asztalborogatás, sunnyogás és análgyöngyök, most viszont nagyon úgy fest, hogy végre pont kerülhet az egész történet végére.

Az egész botrány ugyebár azért robbant ki, mert a vádak szerint az amerikai ifjú tehetség, Hans Niemann úgy csalt a norvég Magnus Carlsen ellen egy sakkmeccsen, hogy análgyöngyökön keresztül egy külső segítőtől jelzéseket kapott. Konkrét bizonyítékok nélkül nehéz lett volna végső megfejtést találni, de most azért csak lezárult az egész ügy.

Hirdetés

A jelek szerint az összes érintett félnek sikerült megegyezésre jutnia. A Chess.comon megjelent közös nyilatkozat, melyből kiderült, hogy a platform és Hans Niemann megegyezésre jutott (korábban megtiltották, hogy ott versenyezzen a vádak miatt). Elég komoly szintig eljutott egyébként a nézeteltérés, Niemann ugyanis 100 millió dollárra perelte a Chess.com-ot, ellenfelét, Magnus Carlsent, valamint egy Hikaru Nakamura nevű Twitch-streamert. 

Most mindent sikerült elsimítani, Magnus Carlsen pedig mindezt elfogadta, és tudomásul vette, nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy tavaly Niemann csalt volna ellene. Kijelentette továbbá, hogy a jövőben immár ismét hajlandó lesz Niemann ellen sakkozni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)